"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ:Ο πατερούλης Ντον (και οι ανίκανοι ραγιάδες)



Τελικά  «δεν μας βρήκε  μεγάλο κακό». Οπως  «διέρρευσε»  με την   τηλεφωνική συνομιλία του «αριστερού»  Αλέξη με τον μελλοντα και «κακό» πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ!
 

Περίπου  η  στιχομυθία πρέπει να  συμπυκνώνεται  στον παρακάτω  διάλογο: 


Μαθητής Αλέξης: «Πατερούλη Ντον please ο Ερντογάν απειλεί  πως θα με  σαπίσει στο ξύλο. Και το εννοεί. Με τέτοιες χερούκλες  θα με  καταπιεί»!  


Πατερούλης Ντον: «Πότε έγινε αυτό παιδί μου;»


Μαθητής Αλέξης: «Διαρκώς  τον τελευταίο  καιρό. Ολοι  εδώ  είμαστε τρομοκρατημένοι» 


Πατερούλης Ντον: «Μην ανησυχείς παιδί μου. Κάνε  εσύ την  δουλειά σου κι εγώ  είμαι εδώ» 


Μαθητής  Αλέξης: «Πρέπει να τον μαλώσετε» 


Πατερούλης Ντον: «Εχω εγώ  τον τρόπο μου. Μην  ασχολείσαι εσύ και πρόσεξε να είσαι  φρόνιμο παιδί»!

 
Οπως ακριβώς συνέβη   τη νύχτα   των Ιμίων. Οταν  ο  Σημίτης ανακάλυψε την  αλήθεια. Οταν   δηλαδή οι στρατηγού με τα κολαριστά  γαλόνια  τον ενημέρωσαν  για  σενάριο   φρικτό και εφιαλτικό. Πως  δηλαδή έτσι και στο Αιγαίο ανάψει  η πρώτη  σπίθα οι  Τουρκαλάδες  θα μας πάρουν  παραμάσχαλα και  θα μας  φτάσουν  μέχρι τον Πειραιά. Χωρίς σάλιο. Επειδή,  φυσικά  διαθέτουν υπεροπλία και άφθονο αναλώσιμο ανθρώπινο δυναμικό!
 

Τι να κάνει ως άνθρωπος και ως  πρωθυπουργός;  Κατευθείαν  στον πατερούλη Μπιλ σε τηλεφωνική επικοινωνία. Please  Billdo Something!  


Ο πατερούλης ο αμερικανός έκανε something και ο  Ελληνας πρωθυπουργός, με την ουρά κάτω από τα σκέλια,  τον ευχαρίστησε  δημοσίως!

 
Ακριβώς, πανομοιότυπα όλα.  Ξένοι πληρώνουν  δανεικά. Ξένοι  Ευρωπαίοι τα «έχωναν» στις  αγροτικές επιδοτήσεις.  Αμερικανοί  φράζουν, προς το παρόν,  την επέλαση των Τούρκων.  Φυσικά με τον αζημίωτο.   


Φυσικά   δεν  το κάνουν  για την ψυχή της μανούλας  μας. Και   φυσικά   ζητούν, απαιτούν ανταλλάγματα!


Ποια είναι αυτά;   


Υποταγή στα βασικά. Ατλαντική συμμαχία,  ΗΠΑ. Ευρωπαική Ενωση και πάει λέγοντας. Το  «οικόπεδο» με την ονομασία   Hellas εντελώς άνυδρο και  κουρελιασμένο. Τα ντόπια  αφεντικά  αυτού του «αγροτεμαχίου» εντελώς  ακατάλληλοι, ανίκανοι και άχρηστοι. Επομένως μία  η λύση: Προστασία, προστάτες. Στην   γλώσσα  του πεζοδρομίου τους λένε «νταβατζήδες»!

 
Μας  βλέπουν,  μας παρατηρούν, μας παρακολουθούν, πέφτουν χάμω από τα  γέλια, σπάνε πλάκα μαζί μας  και στην συνέχεια μας  πιάνουν από τ αυτί. Οπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Μωρέ»  λένε «τι  ρεμπεσκέδες είναι όλοι αυτοί; Από μυαλό ντιπ  για ντιπ.  Ουτε  για τα στοιχειώδη,  τα αυτονόητα»!
 

Εμείς  ανοίγουμε την πόρτα. Ορθάνοιχτα. Εμεις δίνουμε δικαιώματα. Απλώχερα.  


Εμείς ανίκανοι  να  συνεννοηθούμε και να τα βρούμε. Ακόμα και με τον εαυτό μας.  


Εμείς παραμυθιάζουμε και παραμυθιαζόμαστε. 


Εμείς καταστρέφουμε. 


Εμείς ανίκανοι να διαχειριστούμε  τα  αυτονόητα και απαραίτητα!

 
Το συμπέρασμα απλό.: 

Η πορδίτσα  του Σόιμπλε ικανή να αναστατώσει   τους  «ιθαγενείς»  πολιτικούς και να  οδηγήσει  την  χώρα σε  εκλογική αναμέτρηση. 


Αν    είναι άοσμη  ε τότε  ο Τσίπρας παραμένει στην θέση του. 


 Ετσι και μοσχοβολάει  τότε ο Κυριάκος εφορμά προς κατάληψη της  εξουσίας!
 

Το ίδιο και με τον πατερούλη  Ντον. Χωρίς Ντον Κορλεόνε η Θράκη θα καταλήξει στα «χεράκια»  του Ταγίπ  Ερντογάν. 


 Thank  you Don in  advance!

Δεν υπάρχουν σχόλια: