"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ: Συλλυπητήρια για τον Κάστρο δέχεται στο νέο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας θεώρησε σημαδιακό το γεγονός ότι ο εμβληματικός ηγέτης της Κούβας αλλά και όλης της Αριστεράς έφυγε από την ζωή την ίδια μέρα που ο ίδιος εγκαινίαζε το γραφείο του Πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα
 

Του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ


Μάλιστα όπως εκμυστηρεύθηκε σε άτομα του στενού του περιβάλλοντος πιστεύει ότι ο Φιντέλ Κάστρο περίμενε πρώτα να βεβαιωθεί ότι η Αριστερά αλλά και η Επανάσταση μέχρι την παντοτινή νίκη των λαών βρίσκονται σε σωστά χέρια πριν κλείσει τα μάτια του.
 

Ετσι, αφού ο Πρωθυπουργός τον αποχαιρέτησε όπως θα έκανε κάθε γνήσιος διάδοχός του μεγάλου ηγέτη, δηλαδή μέσω twitter, άνοιξε στο καινούριο γραφείο, βιβλίο συλλυπητηρίων. Δίνοντας έτσι σε κάθε αληθινό επαναστάτη την ευκαιρία να εκφράσει την οδύνη του αλλά και να ευχηθεί στον ίδιο «καλή δύναμη» καθώς είναι σαφές ότι θεωρεί συνεχιστή του έργου της μπολιβαριανής επανάστασης στην Ευρώπη.

 
Μάλιστα προκειμένου να οργανωθεί πιο σωστά η τελετή, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του προχώρησαν ήδη στις πρώτες προσλήψεις για την στελέχωση του γραφείου από ενδυματολόγους που τον προμήθευσαν με την στολή του Κάστρο, από «πανογράφους» και από επόπτες που θα φροντίζουν για την τήρηση της σειράς.

 
Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του ανεπίσημου κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Πολάκη, οι υπουργοί της κυβέρνησης εντός των επόμενων ωρών θα αντικαταστήσουν τις αφίσες και τα κάδρα του Αρη Βελουχιώτη με αντίστοιχα του Φιντέλ Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα, προς τιμήν των κοινών τους αγώνων.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: