"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Οταν κυβερνούν οι αργόσχολοι ελιτιστές βολεμένοι...



Φίλος, παλαιός εκπαιδευτικός και παλαιός αριστερός (παραμένει και σήμερα) μου έστειλε το εξής σχόλιο:


Εάν επρόκειτο να περιγράψω τον χαρακτήρα τους και την πολιτική συμπεριφορά σε κάποιο ξένο που θέλει να μάθει για την παρούσα κατάσταση θα του έλεγα.


Κυβερνά μια ομάδα με αστική προέλευση, απολύτως βολεμένη στους αρμούς του αστικού συστήματος, του συστήματος που υποτίθεται ότι πολεμάει τα περισσότερα μέλη της οποίας δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους.Ακριβέστερα, προσποιούνταν ότι δουλεύουν.


Δεν θα τους συναντήσουμε στους μαζικούς χώρους πλην πανεπιστημίου.


Είναι ελιτίστες και απεχθάνονται τη λαϊκότητα έστω και αν ομνύουν στο όνομά της.


Ενδιαφέρονται μόνο για το ατομικό τους συμφέρον και ως τέτοιο δεν εννοώ μόνο το υλικό αλλά και αυτό που θέλει να τους κρατάει…άσπιλους και αμόλυντους.


Ο Τσίπρας περίπου λέει: Οι όποιες επιτυχίες οφείλονται στις ικανότητές μας. Για τις αποτυχίες, δεν ευθυνόμαστε εμείς. Ο λαός δεν μας έδωσε την απαιτούμενη υποστήριξη!


Αυτό που λέγεται “κουλτούρα της Αριστεράς” είναι απαράλλαχτο με αυτό που συνέβη κατά τον Εμφύλιο και μετά. Μια μεγάλη μερίδα από τους ηττημένους δεν θέλησε να παραδεχτεί τις δικές της ευθύνες και τα έριξε όλα στους ξένους και στην…ντόπια αντίδραση.


Η ιστορία θα καταγράψει ότι επί σύριζα ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Άλλο τι δεν μπορώ να σκεφτώ.


Αναρωτιέμαι:  
Τι μπορούμε να περιμένουμε από μια παράταξη όπου το μίσος είναι νομιμοποιημένο συναίσθημα;


Σε παρακαλώ να εξετάσεις τα γραπτά συναδέλφων σου που πρόσκεινται στο σύριζα. Είναι φανερό το μισαλλόδοξο πνεύμα που τους διακατέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: