"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Αλημπαμπά και 40 ψεύτες





29 Ιανουαρίου 2008: Ολοκληρωνόταν η επίσκεψη του Μπίλαρου του Γκέητς στην Αθήνα. Τον περιέφερε δώθε κείθε ο Αλογοσκούφης (γνωστότατος υπουργός επιτυχιών) και συνήψε μαζί του συμφωνία - για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου, πάντα. Ως φορολογούμενοι πληρώσαμε τα ωραία μας λεφτά την ίδια στιγμή που ο Μπίλαρος ο Γκέητς παρουσιαζόταν από τα μουμουέ σαν τον ψηφιακό Καραμουρτζούνη που θα εφεύρισκε τον τροχό μόνο για την πάρτη μας. Η συνέχεια γνωστή...


Οκτώβριος 2009 - Νοέμβριος 2011: Ολόκληρη η θητεία του ΓΑΠ ήταν (σε επικοινωνιακό επίπεδο) προσανατολισμένη στα μπλιμπλίκια. Οι Ελληνες, ψηφίζοντας Γιωργάκη, δεν διάλεξαν σοσιαλισμό, αλλά έριξαν κέρμα σε ουφάδικο. Ολα ψηφιακά ήθελε να τα κάνει. Από τα σχολεία μέχρι τα βιβλία και από τις συναλλαγές μέχρι τα εισιτήρια. Τελικά έκανε άυλα τα χρήματά μας και την εθνική κυριαρχία. Παραμένει ακαταδίωκτος.


7 Ιουνίου 2013: Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει: «Η Ελλάδα είναι το success story της Ευρώπης». Στις 5 Νοεμβρίου του ιδίου έτους υποσχόταν «δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο από τώρα». Και έτη παρήλθον δίχως τσάμπα Wi-Fi. Κι εκείνος, αντί για δωρεάν ρούτερ και διαδικτυακή πρόσβαση, μας τρέσαρε τον ΕΝΦΙΑ μαζί με τον όρκα τον Βενιζέλο και στανιάραμε. Εκείνος προσέθεσε ένα κατόρθωμα στο βιογραφικό του: μπόρεσε να κάνει ακόμα και τον Τσίπρα πρωθυπουργό.


6 Ιουλίου 2016: Ο Τσίπρας συναντάται με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρίας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba. Επειτα από δίμηνο επισκέπτονται την Ελλάδα εκπρόσωποι της εταιρίας. Οι υπουργοί που φωτογραφίζονται μαζί τους παρουσιάζονται περίπου σαν σωτήρες του ελληνικού εμπορίου. Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι Ελληνες εξαγωγείς θα μπορούσαν απλά να εγγραφούν στην κινεζική πλατφόρμα και χωρίς να προηγηθούν προσκλήσεις, ταρατατζούμ και φουμαροκαταιγίδες.


14 Σεπτεμβρίου 2016, Στρασβούργο: Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ακολουθεί τρεκλίζοντας τα χνάρια του Αντώνη Σαμαρά. Υπόσχεται δωρεάν Wi-Fi στους δημόσιους χώρους έως το 2014.


Συνδυαζόμενα όλα τα προαναφερθέντα...
 μπορούν να μας δώσουν μια ευσύνοπτη περιγραφή της σύγχρονης εγχώριας αλλά και της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: