"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟ-ΖΥΜΑΡΟΚΩΛΑΔΙΚΟ: Νοικοκυραίοι

 


Της ΚΑΡΟΛΙΝΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Τι είναι αυτό το νέο που θέλει να φέρει στην Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης
; 

Με δικά του λόγια είναι «μία επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα. Στην Ελλάδα όπου ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό. Τηρούσε τους κανόνες και τους νόμους. Είχε ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση για τον γείτονά του».

Το μέλλον που ευαγγελίζεται ήταν από μόνο του ικανό να προκαλέσει ρίγη αποστροφής σε ορισμένους συντρόφους. Η εικόνα που συνόψισε το αρχηγικό ελληνικό όνειρο θύμισε τους κυρ-Παντελήδες – όπως αποκαλούσαν τη μεσαία τάξη επιτιμητικά κήρυκες της συριζαϊκής ορθοδοξίας.

Κι οι εξηγήσεις του προέδρου – πως δεν προτίθεται να αφήσει τους «νοικοκύρηδες» στη ΝΔ – ενίσχυσαν την ανάμνηση, μια κι εκείνος εσκεμμένα παρέβλεψε ότι σκιαγράφησε το πιο δύσκολο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλογικό σώμα με αναλυτικά εργαλεία μιας άλλης εποχής.

Ηδη από την τσιπρική περίοδο, οι προεδρικοί κατανοούσαν πως...

 

 σε μια χώρα που οι σιωπηλές πλειοψηφίες βγάζουν κυβερνήσεις ο δρόμος για την εξουσία περνάει μέσα από την προσέγγιση των μεσαίων.  

Στα τέλη του 2014 τα πράγματα ήταν απλά για τον ΣΥΡΙΖΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: