"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣΤΑΛΙΝΑΡΑΔΙΚΟ: Η «υπόγα» ΣΥΡΙΖΑ, το μίσος και η τοξικότητα στον «συντροφικό» εμφύλιο

Γράφει ο  Άρης Πορτοσάλτε

Η αγριότητα της κατά συστάδην σύγκρουσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έλυσε τη σιωπή, άνοιξε στόματα των κατά τ’ άλλα «συντρόφων»
.

 Σφυροκοπημένος από τα «αδελφικά» πυρά ο Π. Σκουρλέτης έφτασε στο σημείο να αποκαλύψει μύχια μυστικά της Αριστεράς. Κατήγγειλε τον επαγγελματικό προπαγανδιστικό μηχανισμό που είχε στήσει ο Τσίπρας για να ποδηγετεί τα social media. Σε κάθε επαγγελματία δημοσιογράφο «ζηλωτή» αντιστοιχούσαν πενήντα λογαριασμοί στην κοινωνική δικτύωση, είπε, ο κάποτε σκληρός Πάνος, μάλλον φοβισμένος τώρα.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας του Τσίπρα είναι γνωστός σαν η «υπόγα» του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας μεταφορικά υπόνομος γεμάτος «τρωκτικά» της ενημέρωσης. Ο Σκουρλέτης επιβεβαίωσε με τον δυνατότερο τρόπο και πιστοποίησε την ύπαρξη του κομματικού «βόθρου» που συγκροτήθηκε για την πολιτική κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ με εργαλεία τον εκφοβισμό, την κατασυκοφάντηση και τέλος τη «δολοφονία» χαρακτήρα.

Όσες κι όσοι (δεν είναι πολλοί) τόλμησαν να σηκώσουν ανάστημα κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα χρόνια της παντοδυναμίας τους υπέστησαν διαρκή στοχοποίηση από τους επαγγελματίες εκτελεστές γραφιάδες του Τσίπρα. Η πολιτική κριτική κατά του Αριστερού ηγεμόνα δεν ήταν ανεκτή. Η τιμωρία ήταν απηνής, ώστε ο τολμών να απαξιωθεί κοινωνικά και να αποξενωθεί. Προκειμένου να θριαμβεύσει ο ηγέτης Αλέξης σαν «προοδευτικός» και «δημοκράτης αριστερός».

Που το «φύλαγαν» τόσο τοξικό μίσος στον ΣΥΡΙΖΑ; 

Πρώτα απ´ όλα για τους «εχθρούς»! Η «εξόντωση» των πολιτικών τους αντιπάλων, μέσω της «δολοφονίας» χαρακτήρα. Αλλιώς με διαπόμπευση μέσω της κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός των επαγγελματιών γραφιάδων «εκτελεστών» συμμετείχαν στο δημόσιο λιντσάρισμα οικειοθελώς και τα «νοικοκυριά» ΣΥΡΙΖΑ από Facebook και το τότε Twitter. Είναι οι μέθοδοι που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να επικρατήσει στον κατά κυριολεξία πόλεμο των ιδεών! Πόλεμος κανονικός τριβέλιζε το αριστερό κεφάλι τους. Ενέσεις «εχθροπάθειας» για να βρίσκονται διαρκώς σε ιδεολογικό ντοπάρισμα…

Τοξικό μίσος είχαν αποθηκεύσει και για παν ενδεχόμενο. Αναβλύζει στην εσωτερική τους σύγκρουση, στον εμφύλιο τους. 

Ο επαγγελματικός μηχανισμός των τρολ του Τσίπρα εκτελεί υπηρεσία πλέον για λογαριασμό του νέου Προέδρου. Τα πυρά στοχεύουν εσωτερικά. Χτυπούν Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα, Κούλογλου και την Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές αλλά κι όποιον άλλον κριτικάρει τον Κασσελάκη. Ήταν τότε που ο Βούτσης ανακάλυψε (!) ότι υπάρχει στρατός τρολ στον ΣΥΡΙΖΑ…

Προφανώς η χρήση της λέξη «σύντροφος» στην κομματική «γλώσσα» δεν περικλείει τίποτε από τη σημασία της. Προφέρεται στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης σύμπνοιας που προφανώς δεν υφίσταται. Πόσο μίσος κατά «συντρόφων» έχει συσσωρεύσει από το παρελθόν το περιβάλλον Κασσελάκη και το εκδηλώνει στην έφοδο του κατά των εσωτερικών αντιπάλων. Πόσο «συντροφικά» νιώθει ο Π. Πολάκης όταν σκέφτεται ότι ήθελαν να τον διαγράψουν.

Πόσο άθυρμα νιώθει, εάν μπορεί, ο νέος Πρόεδρος Κασσελάκης στο ξεκαθάρισμα των λογαριασμών στην Κουμουνδούρου. Άραγε ακολουθείται η μέθοδος των προγραφών;…

Για να γίνει αντιληπτό τι έζησαν όσοι αντιστάθηκαν στην επικυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ τον καιρό της πολιτικής επικράτησης Τσίπρα αρκεί η σκέψη ότι οι μέθοδοι εξόντωσης είναι τόσο σκληροί που φτάνουν στο σημείο να τους μαρτυρήσουν εκείνοι που τότε σιωπούσαν και τους ανέχονταν.

Δεν προέκυψε τυχαία ή άδικα ο χαρακτηρισμός του σταλινικού κόμματος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντέγραψαν κλασικές μεθόδους κομμουνιστικής εξόντωσης που εφαρμόζονταν συστηματικά εναντίον όσων ήθελαν να λειτουργούν στοιχειωδώς δημοκρατικά. Άραγε αυτή η «εχθροπάθεια» εξαντλείται στο πληκτρολόγιο;

Στον ΣΥΡΙΖΑ ένας ολόκληρος κομματικός κόσμος ανέχτηκε, δια της σιωπής του, μηχανισμούς παραγωγής αυταρχισμού, «εχθροπάθειας», εκφοβισμού. Εάν τα πράγματα στο κόμμα κυλούσαν ομαλά τίποτε δεν θα αποκαλυπτόταν.

Η ανατροπή στην ηγεσία...

 

 έφερε τον εμφύλιο στην Αριστερά. Δεν είναι πρωτάρηδες οι σύντροφοι που συγκρούονται. Έχουν ιστορικές καταβολές στον εσωτερικό σκοτωμό. Η «υπόγα» του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει βασικό «εργαλείο» στη σφοδρή αλληλοεξόντωση τους.

Όπως έστρωσαν, έτσι θα κοιμηθούν…



Δεν υπάρχουν σχόλια: