"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΗΦΗΝΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Αίτημα (για διακοπές με τα λεφτά των άλλων) και απάντηση


Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

 Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει να εργαστεί κάτι χρόνια, από τότε που έγινε συνδικαλίστρια, συνηθισμένη να ζει με τα λεφτά των άλλων, θέλει πάλι τα λεφτά των άλλων, για να στείλει διακοπές τα παιδιά των εργαζόμενων (εντός ή εκτός εισαγωγικών) της Περιφέρειας. 

Απάντησα, με κοινοποίηση σε όλους τους Συμβούλους, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και τον Περιφερειάρχη, ως εξής:

 
"Ο νόμος, τον οποίον επικαλείσθε, αναφέρει ότι οι Περιφέρειες ΔΥΝΑΝΤΑΙ, δεν υποχρεούνται. («23. Οι Περιφέρειες, στο πλαίσιο των δαπανών κοινωνικής αντίληψης που εκτελούν, δύνανται να καλύπτουν από ιδίους πόρους τις δαπάνες συμμετοχής των τέκνων του προσωπικού τους, ηλικίας τεσσάρων (4) έως δεκαέξι (16) ετών, σε παιδικές κατασκηνώσεις, κατά τη θερινή περίοδο έκαστου έτους, και για χρονικό διάστημα έως δύο (2) εβδομάδες.) Σε τέτοιες συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας, όταν ο ιδιωτικός τομέας έχει “γονατίσει”, το να ζητάτε να πληρώνουν τις διακοπές των παιδιών σας οι άλλοι, είναι ανήκουστο θράσος. Το αντιλαμβάνομαι βέβαια, καθώς το πελατειακό σύστημα σάς έχει κακομάθει, αφού σας δίνει τη δυνατότητα, ως συνδικαλιστές, να μην εργάζεστε και να σας πληρώνουν οι άλλοι.

Και η Δούρου αλλά και ο Πατούλης, μέχρι τώρα, ικανοποιούν κάθε χρόνο το θρασύ αίτημα

Θα...

 

 σας ενημερώσω για το τι θα συμβεί αυτή τη φορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: