"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η φωτό που κερδίζει εκλογές: πασάς στον καναπέ!

 

Γράφει το ΕΜΟ ΤΕΑΜ

Το θέμα σε μια εκλογική διαδικασία, που είναι εξόχως επικοινωνιακή, είναι να κάνεις την κίνηση ματ.

Και αυτή δεν είναι άλλη από τη φωτό «πασάς στον καναπέ» (ελαιογραφία σε μουσαμά) με τα κινητά δίπλα να βλέπει και τα μηνύματα από το κομενάκι στο ένα αποκλειστικά, πιάσε μια μπύρα ρε Μπριτζιτάκι να σου πω τα νέα Μαρί, που θέλει να μου φάει τη δουλειά η δεύτερη γενιά Λεπέν, σε γυναικεία έκδοση, ο Πατριάρχης ήταν κάπως, είχε τον ανθρωποδιώκτη, η Μαρίν το πάει πιο γλυκά με τους ψηφοφόρους, ιδίως του δευτέρου γύρου.

Ο Εμμανουέλ με το δασύτριχο στήθος, στέλνει ένα σαφές μήνυμα αρρενωπότητας προς το γυναικείο φύλο που ενδόμυχα αποζητά την συνταξιοδότηση της Μπριτζίτ από πρώτης Κυρίας, ενώ ταυτόχρονα απενοχοποιεί το στήθος-κουβέρτα που πολλοί βάζουν μηχανή του γκαζόν για το αλαφρύνουν.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες που κερδίζουν εκλογές: ο Πρόεδρος είναι το παλικάρι της διπλανής πόρτας, που πήρε τη ζωντοχήρα από έρωτα τρελό και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του.

Έχει ωραίες απόψεις, αλλά μιας και δεν πολυάρεσαν, έχει κι άλλες, πολλές: το συζητάει και με Οικολόγους και με Πράσινους και για την ηλικία συνταξιοδότησης δεν θα τα χαλάσουμε (εδώ έχει πέσει κρεβατομουρμούρα).

Ωραία όλα αυτά, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της υποψηφιότητας Μακρόν είναι πως η πλειοψηφία των Γάλλων δε θα θελήσει την περιπέτεια Λεπέν.

Και λειτουργώντας ως μπαμπούλας η Λεπέν βάζει κάτω από τη σημαία του Μακρόν, πολλά ετερόκλητα τμήματα της γαλλικής κοινωνίας, που εκφράζονταν πολιτικά μέσω διαφορετικών πλατφορμών.

Γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα και οι δημοσκοπήσεις, το συντηρητικό κοινό (πρωτίστως οι οπαδοί του Μελανσόν) θέλουν μια δεύτερη θητεία Μακρόν.

Το μόνο που πραγματικά μας τρομάζει, είναι πως...

 

 όλοι οι Έλληνες Μακρόν εν όψει εκλογών θα αφήνουν 4 κουμπιά ανοικτά στο υποκάμισο και καλά η ενεργειακή κρίση, πως να το αντέξει και αυτό ο πολύπαθος ελληνικός λαός.



Δεν υπάρχουν σχόλια: