"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Σιγουριά και απεπλισία

 

Toυ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ;
 

Νομίζω ότι έχει γίνει μια παρεξήγηση εδώ. 

Ο ναύαρχος Αποστολάκης εξέφρασε θετική γνώμη για τις φρεγάτες που προμηθεύεται η κυβέρνηση – αυτό είναι γεγονός, δεν το αμφισβητώ. Είμαστε βέβαιοι, όμως, ότι με τη γνώμη του ο Αποστολάκης βάλει εμμέσως κατά του Τσίπρα, επειδή επαινεί την επιλογή της κυβέρνησης, όπως το ερμήνευσε μερίδα του Τύπου; 

Ας μου επιτραπεί να διατηρώ τις αμφιβολίες μου, διότι ναι μεν είναι ναύαρχος ο άνθρωπος και ξέρει, αλλά δεν παύει να είναι ο Αποστολάκης, ο οποίος χρειάστηκε δέκα μέρες για να αποφασίσει αν θα πάει υπουργός του Κυριάκου ή θα μείνει σύμβουλος του Αλέξη. Προτιμώ, λοιπόν, να είμαι επιφυλακτικός με τον ναύαρχο.

Μπορεί έτσι να νομίζει ότι κάνει αντιπολίτευση – ποιος ξέρει; 

 Αν και αυτό είναι μάλλον απίθανο, διότι θα προϋπέθετε ο ίδιος να είχε επίγνωση της αναξιοπιστίας του…
 

ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ

Παρά τα δεινά, τουλάχιστον δεν τους λείπει η δημιουργικότητα

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να συνδέσουν την παραίτηση του αυστριακού καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς (κατηγορείται για χρηματισμό των ΜΜΕ, προκειμένου να προβάλλουν πλαστές ευνοϊκές δημοσκοπήσεις), με τις εδώ αρνητικές δημοσκοπήσεις για το κόμμα τους και ζητούν… Να σας πω την αλήθεια, δεν έχω καταλάβει τι ζητούν ακριβώς.

Ούτε να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης ζητούν, ούτε να παρέμβει η Δικαιοσύνη. 

Πετάνε λάσπη, με την ελπίδα ότι θα ξεραθεί και θα μείνει. (Παρεμπιπτόντως, ιδού ξανά η σημασία της κατανόησης κειμένου. Τέτοιες επιπόλαιες κατηγορίες, βασισμένες σε αυθαίρετες υπόνοιες που τις υπαγορεύει το μίσος, ένας σώφρων άνθρωπος, που ξέρει να διαβάζει και να κρίνει, δεν τις παίρνει στα σοβαρά…)  

Αυτό που ξέρω εγώ και ο καθένας μας είναι ότι...

 

 η μεγαλύτερη προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των ΜΜΕ, τα τελευταία χρόνια, είναι αυτή για την οποία τρέχει στα δικαστήρια το καμάρι του κυρ Χρήστου Καλογρίτσα…



Δεν υπάρχουν σχόλια: