"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΝουΔο-ΓΥΦΤΑΡΟ-ΑΛΗΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΞΕΦΡΑΓΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Υπομονή . Όταν αναλάβει τα πράγματα η ΝΔ του Κούλη και σχηματίσει κυβέρνηση αρίστων, όλα παρατράγουδα των "ευάλωτων και ευπαθών" θα ανήκουν στο παρελθόν

 



Toυ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ
 

Προχθες η ανηψιά μου με το αγόρι της, σκληρά εργαζόμενοι και φορολογούμενοι νέοι και οι δύο, θέλησαν να πάνε για μια ημερήσια εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας.  

Ξεκίνησαν πρωί για να έχουν όλη τη μέρα μπροστά τους, καθώς δεν περιείχε διανυκτέρευση το σενάριο - αύριο το πρωί πρέπει να είναι στη δουλειά. Έφτασαν στα Τρίκαλα στις 5:30 το απόγευμα!  

Ο λόγος; 

Οι "ευάλωτοι και ευπαθείς" που κάνουν ό,τι γουστάρουν, όποτε γουστάρουν αποφάσισαν να κλείσουν για πολλοστή φορά τον δρόμο, με την αστυνομία (που παίρνει διαταγές από κύριο Τάκη και κύριο Κυριάκο) σε ρόλο παρατηρητή. 

Την ίδια ταλαιπωρία βίωσαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, καθώς το "πάμε να κάψουμε λάστιχα στον δρόμο και να πετάξουμε πέτρες στους μπαλαμούς" έγινε ενδημικό σπορ των καταυλισμένων. Και το "κοιτάμε, τι θέλετε να κάνουμε;" έγινε μόνιμος ρόλος του ΥΠΠ, δηλαδή του Υπουργείου Προστασίας του Παραβατικού.  

Έχει μετρήσει κανένας πόσο κοστίζει αυτό το σπορ στην Οικονομία και στην ψυχική υγεία των Ελλήνων, που φορολογούνται για να πληρώνουν επιδόματα και προγράμματα ενσωμάτωσης στους καθ' έξιν και κατ΄επάγγελμα παραβατικούς; 

Έχει σκεφτεί κανένας αν μια χώρα στην οποία ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπλοκάρει τις βασικές οδικές αρτηρίες ανενόχλητος έχει την παραμικρή ελπίδα να προσελκύσει σοβαρούς επενδυτές;

Υπομονή όμως. Όταν αναλάβει τα πράγματα η ΝΔ και σχηματίσει κυβέρνηση αρίστων όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν

Άλλωστε...

 

 στο πρόγραμμά της το λέει ξεκάθαρα. 

Και ο λόγος του Κυριάκου είναι συμβόλαιο. 

Δείτε το στη φωτογραφία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: