"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο πίνακας του σκορ

 


Του ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σκέφτονται ότι υπάρχουν ψηφοφόροι του Μητσοτάκη που μόλις ακούσουν ότι οι δημοσκοπήσεις είναι στημένες υπέρ της κυβέρνησης, θα τρέξουν στην Κουμουνδούρου για να αναζητήσουν στοργή και εντιμότητα.  

Υπάρχει και ένα άλλο ενδεχόμενο. Οι τελευταίοι που δεν κατάλαβαν ότι η αντιπολίτευση πάσχει από προγραμματική καχεξία, να το συνειδητοποιήσουν τώρα βλέποντας την μπάλα να πετιέται έξω από το γήπεδο.  

Ομως ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται αυτή η ιστορία είναι χαριτωμένος.  

Σκάει στην Αυστρία το σκάνδαλο για τη χειραγώγηση μέσων ενημέρωσης και δημοσκοπήσεων και στον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζουν να κάνουν εξεταστική επιτροπή. Κοινώς αν δεν υπήρχε ο αυστριακός καγκελάριος ούτε που θα τους περνούσε από το μυαλό κάτι τέτοιο. Λες και τους άνοιξε η Αυστρία τα μάτια. Αφού συμβαίνει στη Βιέννη, θα μπορούσε να συμβαίνει και στην Αθήνα. Λογικό.

Και κάπως έτσι, γράφεται ένα σενάριο που θέλει μία ντουζίνα εταιρειών δημοσκοπήσεων σε συνεργασία με τα αργυρώνητα μέσα ενημέρωσης να διαμορφώνουν το τοπίο της πολιτικής ηγεμονίας του Μητσοτάκη.  

Ελπίζω να επέδειξαν διάθεση χιούμορ και να έβαλαν τον Νίκο Παππά να γράψει τη σχετική ανακοίνωση. Διότι ναι, είναι κάπως αστείο. Οταν η γούνα σου έχει ράμματα για Καλογρίτσα και Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και τα χέρια σου τρίχες από τη γάτα των Ιμαλαΐων, τότε είναι σαν να δίνεις την μπάλα στην κυβέρνηση για να σου βάλει γκολ.  

Και ας υποθέσουμε ότι η επιτροπή συγκροτείται και πιάνει δουλειά.  

Τι θα κάνουν; 

Θα σηκώνουν κάτω από τη λάμπα μία προς μία τις δημοσκοπήσεις για να εξετάσουν το δείγμα και τη μεθοδολογία ανάλυσης;  

Θα γελάει ο κόσμος. Διότι αυτές οι καταγγελίες μιλούν για σκιές. Οι άλλοι θα τους δείξουν τον Καλογρίτσα.  

Εντάξει, θα γίνει κάποιος θόρυβος και θα δημιουργηθεί σε ένα κομμάτι της κοινής γνώσης διάθεση αμφισβήτησης των δημοσκοπήσεων. 

Ε, και;  

Τι πολιτικό αποτέλεσμα παράγει αυτό; 

Νομίζω περισσότερο πρέπει να απασχολήσει το ΚΙΝΑΛ που συντάσσεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Το να διαμαρτύρεσαι για τις δημοσκοπήσεις είναι...

 

 σαν να έχεις φάει πέντε γκολ στο γήπεδο και να λες στους οπαδούς σου ότι ο πίνακας του σκορ είναι πειραγμένος, ελπίζοντας ότι δεν θα αρχίσουν να φωνάζουν για αλλαγή προπονητή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: