"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ενα μικρό βήμα από τον Νεάντερταλ προς τον κανονικό άνθρωπο...

Του King Kenway II (KKII) 

H αμήχανη στιγμή που κάποιος φυσιολογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι ο κος Τσίπρας σκέπτεται στο βάθος του μυαλού του ότι "ίσως", λέμε, IΣΩΣ, να υπάρχουν και σοβαρότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή από το εάν και πότε θα ξανακυβερνήσει.

Μαζί με την όποια πικράδα στο στόμα που τέτοιες στιγμές ΙΣΩΣ σου αφήνει η δοκιμασία του "άλλου" αλλά και της -όποιας- πίστης σου σε οτιδήποτε, κάπου στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου σκέπτεσαι ότι για τον συγκεκριμένο, ίσως, ΙΣΩΣ λέμε, αυτό είναι και μια πρόοδος, ένα βήμα στην εξέλιξη αυτής της εγκυκλοπαίδειας ανθρώπινης ελλειμματικότητας από προνεωτερικό πολιτισμικό, κοινωνικό (και πολιτικό) Νεάντερταλ, σε (κανονικό) άνθρωπο.

Ίσως.


ΥΓ: Περαστικά στη Φώφη Γεννηματά. Παρά τις διαφωνίες μας, είναι...

 

 μια δυνατή γυναίκα και συνειδητοποιώντας ότι όλα αυτά τα χρόνια έδινε σιωπηλά αφανή αγώνα, τη συνοδεύουν οι ευχές όλων μας να ξεπεράσει και αυτή τη δοκιμασία και να ξαναβρεθεί νικήτρια στο στίβο της ζωής και της πολιτικής. Περαστικά!


Δεν υπάρχουν σχόλια: