"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΥΡΓΕΛΟΨΩΝΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Περιμένοντας το βουλεβάρτο


Γράφει ο Στέντωρ

Είχε συμβεί και στον πρώτο Μεγάλο Περίπατο. Και τότε το μεγάλο πείραμα του Δήμου είχε συνδυαστεί με έναν μεγάλο περίπλου του δημάρχου στα media. Οι Αθηναίοι –βλέπε και όμηροι της μποτιλιαρισμένης Πανεπιστημίου στην πρώτη φάση του πειράματος–έπρεπε να πεισθούν, ώστε να ξεπεράσουν την αναμενόμενη αλλεργία στις αλλαγές. 

Τώρα ο δήμαρχος εξηγεί ότι τα πλατάνια ήδη ευδοκιμούν (όντως) σε πολλά σημεία της Αθήνας –στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και στην Πανεπιστημίου. Και ότι σε αυτά επενδύουμε προκειμένου να «δημιουργήσουμε αίσθηση βουλεβάρτου»  

Μακάρι να δημιουργηθεί γρήγορα αυτή η αίσθηση, για να εκτοπίσει την ψευδαίσθηση Μέσης Ανατολής που δημιούργησαν οι ψωραλέοι φοίνικες της πειραματικής ζαρντινιέρας. 

Οσο για την καμπάνια; 

Ηταν και...

 

 παραμένει μπουλβάρ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: