"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ - ΕΘΝΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Ζήτω τα μπάνια του (Νοτιομακεδόνα!) λαού…

Δικηγόρου Θεσσαλονίκης.


Ωραία η παράσταση στις Πρέσπες. Πολύ καλά στημένη, το ομολογώ. Σχεδόν με ενθουσίασε. Μου θύμισε αρχαία Ελληνική τραγωδία, χωρίς (δυστυχώς) τον «από μηχανής Θεό» που θα έδινε την πρέπουσα, σε όλους, απάντηση. Μόνο που οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της ήτανε απόντες. Τις «δευτεράντζες» βλέπαμε στην οθόνη, τα «παιδιά για την λάντζα» .


Τέλος πάντων. Οι πραγματικά ισχυροί και αυτοί που παίρνουν και επιβάλλουν τις αποφάσεις, είναι και …. μετριόφρονες!!!!, μένουν πάντα στην σκιά. 


  Σπαρακτική ήταν η παρουσία- δικαίωση του Νίμιτς. Κόντεψα να κλάψω από συγκίνηση!! Επίσης συγκινητική η προσπάθεια των δημοσιογράφων της ΕΡΤ να αποδώσουν με τον πιο θριαμβευτικό και πειστικό τρόπο τα κείμενα που τους είχαν γράψει για να κάνουν το «θέαμα» εύπεπτο στους τηλεθεατές. Ήταν καλά διαβασμένα τα παιδιά!! Εύγε!! Να τους δώσετε κάτι τις!!!  


Πάντως η παράσταση που παίχτηκε στην ελληνική βουλή ήταν πολύ καλύτερη και πολύ πιο διασκεδαστική. Καλύτερη ακόμα και από τις Αριστοφανικές κωμωδίες του είδους. Όλοι ήταν χαρούμενοι και προσπαθούσαν μάταια να το κρύψουν παίζοντας τους αγανακτισμένους. Τι υποκρισία θεέ μου!!! 


 Ειλικρινείς ήταν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί ζούνε ένα όνειρο, την πραγμάτωση των ιδεολογικών τους φαντασιώσεων. Ο αγώνας της αριστερής ιδεοληψίας τώρα δικαιώνεται!! Ζήτω ο «διεθνισμός» και η ..βλακεία!!!!!!!  


Όλοι οι άλλοι τρίβανε τα χέρια τους, γελούσαν και τα μουστάκια τους, γιατί την «καυτή πατάτα» της συμφωνίας την χρεώθηκε ο Τσίπρας ο «αναλώσιμος».  


Το βαρίδιο έφυγε από πάνω τους και μάλιστα θα μπορέσουν να το εκμεταλλευτούν αυτό και πολιτικά και να το παίξουν «αδιάλλακτοι πατριώτες». Τι αηδία!!! Εμετός!!! 


Συνέλληνες, περαστικά μας, και να είστε σίγουροι ότι...

 τα χειρότερα έρχονται!!!  


Εσείς όμως προς θεού, μην χαλάτε “την ζαχαρένια σας”!! Για την ώρα απολαύστε το μουντιάλ και μετά “βουρ” στις παραλίες με τα αντηλιακά στο χέρι. Ζήτω «τα μπάνια του λαού»!!!



ΥΓ. Τεράστια παράλειψη η μη πρόσκληση των υπευθύνων του Καζίνο στην Γευγελή, ως επίτιμων προσκαλεσμένων στην τελετή. Οι άνθρωποι έπρεπε να τιμηθούν για την θεμελιώδη προσφορά τους στην διατήρηση των σχέσεων των δύο χωρών σε χαλεπούς καιρούς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: