"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Alexis, do you know… kalpes?



Με σποτάκια που θυμίζουν τηλεοπτικές διαφημίσεις… γιαουρτιού, όπου όλοι είναι μέσα στην τρελή χαρά με κάτι τεράστια χαμόγελα, ο Αλέξης Τσίπρας απολαμβάνει τη «γεύση» της εξουσίας.  


Αυτοαποθεώνεται και αυτοθαυμάζεται για όλα όσα κάνει πράξη, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι και δίκαια.


ΑΝ, βέβαια, κανείς κοιτάξει στην κοινωνία θα δει την πλειονότητα των πολιτών να αγωνιά για το αν θα μπορεί να έχει στο ψυγείο ένα… γιαούρτι και αύριο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας το 2010, αλλά ύστερα από σχεδόν μια τετραετία διακυβέρνησης φέρει βαριά ευθύνη για το γεγονός πως κλότσησε το «τενεκεδάκι» της εξόδου από τη μνημονιακή εποχή κατά τουλάχιστον δέκα χρόνια αργότερα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θεσμοθέτησε» μια μίζερη κοινωνική πραγματικότητα, που διαμορφωνόταν ήδη από τα δύο προηγούμενα Μνημόνια.
 

ΑΥΤΗ τη στιγμή μία στις δύο νέες προσλήψεις και συνολικά ο ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δουλεύει με σχέση «ελαστικής εργασίας» και αποδοχές των 300 ευρώ, που βρίσκονται περίπου στο μισό του ισχύοντος κατώτατου μισθού που υποτίθεται πως θα αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πλειονότητα των επαγγελματιών και ειδικά οι μηχανικοί, οι γιατροί και οι δικηγόροι πληρώνουν φόρους και εισφορές που φτάνουν έως και στο 70% του τζίρου τους. Δύο στους τρεις συνταξιούχους έχουν δει τις αποδοχές τους να μειώνονται από την κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς -αφού είχαν υποστεί «κούρεμα» της τάξης του 30% από το 2010 έως το 2015- και αν δεν γίνει κάποιο «θαύμα» θα χάσουν άλλα δύο μηνιάτικα από το 2019. Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι που λάμβαναν ΕΚΑΣ θα το αποχαιρετήσουν οριστικά στο τέλος του έτους. Παράλληλα, η αύξηση έμμεσων φόρων και ειδικών τελών έχουν επιβαρύνει κυρίως τα ευάλωτα νοικοκυριά στην αγορά προϊόντων και παροχής υπηρεσιών. Τέλος, εκατομμύρια πολίτες που είχαν οφειλές προς εφορία και τράπεζες αντί για σεισάχθεια είδαν τις αναιμικές καταθέσεις τους να κατάσχονται, ενώ κινδυνεύουν ακόμη και με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας.

 
ΕΙΝΑΙ αδιαμφισβήτητο πως όλα τα παραπάνω ήταν άδικα, αλλά δυστυχώς έγιναν πράξη από τον Αλέξη Τσίπρα και τους συντρόφους του. Αλλά υπάρχει τεράστιο πλεόνασμα θράσους στο Μαξίμου. Ηρθε, λοιπόν, στη δημοσιότητα  και το βιντεάκι για το Σκοπιανό. Ο πρωθυπουργός υποτίθεται, πως μιλάει με τον Ζάεφ στο τηλέφωνο και τον ρωτάει «Zoran, do you know Prespes?»… τρολάροντας το 70% των πολιτών που αντιτίθενται σε μια συμφωνία για την οποία στήνουν πανηγύρια στη γειτονική χώρα. 


 Αυτό που δεν έχει κατανοήσει ο πρωθυπουργός είναι πως...

 κάθε μέρα όλο και περισσότεροι πολίτες τον… ρωτούν «Alexis, do you know… kalpes?» και ανυπομονούν να κάνουν πράξη κάτι που θα είναι δίκαιο: Να στείλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: