"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα στον Μπόμπολα μένουν - Στα αστείρευτα βοσκοτόπια του σοσιαλισμού εκτρέφεται η νέα διαπλοκή

Από τον aNameToCome


Hταν 2015 και η οικονομία (λολ) της χώρας είχε περάσει στα στιβαρά και σχολαστικώς αποτριχωμένα χέρια του Γιάνη Βαρουφάκη.  


Το τραπεζικό σύστημα κατέρρεε ήδη αλλά αυτά ήταν λεπτομέρειες μπροστά στον άνεμο σοσιαλισμού που σάρωνε τη χώρα. Είχε ήδη έρθει η πολυπόθητη αλλαγή και ήμασταν όλοι έτοιμοι ν αφήσουμε πίσω μας το χτες. 


Ενώ λοιπόν οι τράπεζες δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν και οι μετοχές τους είχαν ξεφτιλιστεί περισσότερο από τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα, συγκεκριμένος εργολάβος έπαιρνε το ένα δάνειο μετά το άλλο από συγκεκριμένο τραπεζικό οργανισμό με έντονη συμμετοχή του Δημοσίου. Ο εργολάβος ήταν ήδη σε κακή οικονομική κατάσταση αλλά κατάφερε να λάβει 39 δάνεια και να δεκαπλασιάσει το πιστωτικό του όριο κατά 10 φορές, από 10 εκατομμύρια στα 100! Η χώρα χρειαζόταν έργα και αυτά θα γίνονταν μόνο από αριστερούς μεγαλοεργολάβους κι ας ήταν και μπατιράκια.  


Έφτασε σιγά σιγά και η ώρα που το ινστιτούτο της Φλωρεντίας αποφάσισε ότι για λόγους που δεν κατάλαβε ποτέ κανένας, πρέπει να αλλάξει ο τηλεοπτικός χάρτης της χώρας. Η αλλαγή αυτή βέβαια προέβλεπε και τηλεοπτική άδεια στον ίδιο εργολάβο. Το πρόβλημα ήταν ότι ο αγωνιστής δεν είχε λεφτά όχι για τηλεοπτικό σταθμό, αλλά ούτε και φαλάφελ από την Αιόλου. 


Η επαναστατική κυβέρνηση όμως χρειαζόταν υποστήριξη, τα κανάλια έπρεπε να δοθούν σε ιδιοκτήτες που εμφορούνταν από τα υψηλά ιδανικά του σοσιαλισμού οπότε η λύση ήταν μια: Εγγυητική επιστολή από την ίδια τράπεζα φυσικά!  


Το πρόβλημα ότι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που είχε ο επιχειρηματίας ως εγγύηση ήταν ένα ξεκούρδιστο μαντολίνο, λύθηκε με κάτι βοσκοτόπια που βαφτίστηκαν παραθαλάσσιο οικόπεδο του Μόντε Κάρλο.  


Κάπου όμως ο υπουργός Επικρατείας τότε, Νίκος Παππάς το παράχεσε και από το κράξιμο το σχέδιο ναυάγησε όπως και ολόκληρος ο σχεδιασμός του για τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου για αυτό άλλωστε πλέον ασχολείται με το υπερδιάστημα, το Star Trek και τον αργαλειό. Από τότε όμως άρχισε και η κατάρρευση του επιχειρηματία η οποία ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες. Η Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής άλλαξε, ο Στουρνάρας δεν υπέκυψε στους τραμπουκισμούς από τα σκυλιά του συστήματος και το πουλόβερ των σκανδαλωδών δανείων άρχισε να ξηλώνεται.  


Τα έργα όμως στον εργολάβο είχαν ήδη δοθεί. Σαλαμοποιημένα για να ταιριάζουν στις δυνατότητες του μπάτζετ του και με εκπτώσεις που ουσιαστικά θα σήμαιναν να δουλεύει με ζημιά, πάντως δόθηκαν. Έτσι κι αλλιώς τα λεφτά δεν ήταν δικά του, τα θαλασσοδάνεια της τράπεζας έκαναν τη δουλειά και μετά την ανάθεση υπήρχε η άνεση της εκ των υστέρων υπερκοστολόγησης που δεν θα έλεγχε κανένας. Καθαρά και παστρικά πράγματα.  


Και φτάσαμε στο σήμερα όπου φυσικά ο εργολάβος ιδιοκτήτης βοσκοτοπίων δεν μπορεί φυσικά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας Πύργου καρκινοβατεί ενώ όλα τα «έργα» είναι πρακτικά νεκρά.


 Και τι κάνει η πιο τίμια κυβέρνηση όλων των εποχών που θα γκρέμιζε την διαπλοκή;  


Μα φυσικά δίνει με απ' ευθείας ανάθεση τα έργα στον εθνικό μας εργολάβο, στον Γεώργιο Μπόμπολα. Τον ίδιον που κατήγγειλαν ως χρηματοδότη του Ποταμιού, του πιο μισητού πολιτικού σχηματισμού στον ΣΥΡΙΖΑ.  


Ξεχνά κανείς την επιλογή των ΑΝΕΛ ως «ελαφρώς καλύτερο σενάριο από το Ποτάμι»; 


Αν υπάρχει ένα άτομο που να προσωποποιεί την διαπλοκή στην Ελλάδα σύμφωνα με το ψεκασμένο αφήγημα του λαϊκισμού, είναι ο Μπόμπολας ο οποίος στην πραγματικότητα είναι η μόνη σοβαρή κατασκευαστική εταιρεία που είχε ποτέ η χώρα αλλά η πραγματικότητα δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σημασία για τα αφηγήματα των σανοφάγων που τον είχαν αναδείξει ως τον Εωσφόρο του παλιού, σάπιου συστήματος που δήθεν ήρθαν για να κατακεραυνώσουν. 


Φυσικά το Έθνος, η ναυαρχίδα του εκδοτικού συγκροτήματος Μπόμπολα έχει εδώ και καιρό μετατραπεί σε Αυγή Light, λιβανίζοντας τον πολυχρονεμένο Αλέξη και την ομάδα του γιατί στη ζωή το πιο σημαντικό πράγμα είναι το μεροκάματο. Και αυτή είναι η απόλυτη απόδειξη ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν τόση σχέση με το νέο και το ηθικό όσο σχέση έχει...

 ο Ντόναλντ Τραμπ με τον φεμινισμό. 


Δεν περιμένατε εμάς βέβαια να σας πούμε σε τι ακριβώς έχουν μετατραπεί οι κήνσορες της ηθικής, απλώς τέτοιες περιπτώσεις σε κάνουν να θες να πιάσεις κάτι τελεμέδες που ακόμη κομπορρημονούν για αριστερά και ηθικό πλεονέκτημα και να τους φωνάξεις στο αυτί, άσε μας κουκλίτσα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: