"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Κορίτσια για φίλημα

Της ΡΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Την ξέραμε και χτες την Μαρέβα; 


Εγώ πάντως, όχι. Ευτυχώς που με κατατόπισε σχετικώς ο σύμβουλος έκδοσης της (νυν) Αυγής: «Δεν είναι απλά η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, είναι μια επιχειρηματίας.»


-Περιοριστείτε στο περιστατικό με τα γκαζάκια, παρακαλώ κύριε μάρτυς;


- Μάλιστα κύριε πρόεδρε. «Αυτό  που ενόχλησε την κοινωνία, αν την ενόχλησε, που φαντάζομαι προκάλεσε αυτή την αντίδραση με τα γκαζάκια, που δεν ήταν σε κάποιο κατάστημα αλλά στα γραφεία της εταιρείας, που σημαίνει ότι δεν πάνε πελάτες εκεί για να πει κανείς ότι τρομοκρατούνται, είναι πως έχει δυο οφσόρ εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους, αυτό σε περιόδους κρίσης…»


Η σύνταξη και η τρικυμία εν κρανίω ανήκουν εξ ολοκλήρου στον μάρτυρα, αλλά τι να σου κάνει κι αυτός;  


Να πει μήπως ότι και η εφημερίδα την οποία «συμβουλεύει», είναι κι η ίδια περήφανη κάτοχος οφσόρ σε περίοδο κρίσης; 


Η κυρία Αχτσιόγλου όμως; Η διδάκτορας Εργατικού Δικαίου και Fashion Icon από τα Γιαννιτσά; Υποθέτω ότι ούτε αυτή πάει αυτοπροσώπως στο μαγαζί της Μαρέβας αλλά της τα στέλνουν σπίτι, φορτωτική. Αν κρίνω μάλιστα από το μονοφόρι των πανάκριβων αυτών μοντέλων, θα έπρεπε να της έχουν το πορτραίτο της στα γραφεία που πυρπολήθηκαν καθώς και μια κούκλα με τις διαστάσεις της στο ατελιέ. Κι όμως… Δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για τον κίνδυνο που διέτρεξε η υπουργική της γκαρνταρόμπα  από την «ενοχλημένη κοινωνία». Ενώ εγώ, αν μου είχαν πυρπολήσει τη Ζάρα φερ ειπείν, θα είχα κατεβεί στην Ομόνοια με πανό.


Φταίει όμως κι η Μαρέβα. Φταίει και παραφταίει. Πού δεν βολεύτηκε με μια παρτίδα σκλαβοποίητο μετάξι made in China παρά πήγε κι έδωσε φιλί ζωής στην μαραζωμένη παραδοσιακή μας κλωστοϋφαντουργία κι έκανε τις γυναίκες του Σουφλίου να ξανακελαηδήσουν αυτές, τα μετάξια τους κι οι αργαλειοί τους, αντί να περιμένει να έρθει η ώρα να θηρεύσει θέσεις στον δημόσιο, καληώρα. 


Για το μόνο που δεν φταίει η Μαρέβα είναι που...

 έσπευσε να πάρει τα δίκια της Περιστέρας τότε που κάποιοι έκριναν παράτυπη την ακαδημαϊκή προέλαση της πρωθυπουργικής συζύγου, ενώ, υπό κανονικάς συνθήκας, θα έπαιρνε σήμερα καμιά μελέτη για φυσικό αέριο σε πολυκατοικίες, και αν…  


Τελοσπάντων. Μ’ εκείνη της λοιπόν την φιλοφρόνηση η Μαρέβα, φώτιζε εν αγνοία της το μέλλον που δεν άργησε να έλθει. Και για να μην τα πολυλογούμε, δεν ακούω τίποτα από το Μικρό Τριανόν της Κυψέλης για τον σημερινό διασυρμό της. Εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: