"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ράνια-Αντουανέττα και Αλέξης ο Ανήμπορος



Συμφωνώ σε ένα πράγμα με τη Ράνια Αντωνοπούλου: Δεν είναι παράνομη πράξη η ενθυλάκωση ενός επιδόματος ενοικίου μόνο για υπουργούς.
 

Και ρωτώ: Ε, και; Κι επειδή το 2015 -στην κορύφωση της κρίσης δηλαδή- πέρασαν οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι έναν νόμο για να αυξήσουν την αποζημίωση που εισπράττουν οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί πάει να πει ότι είναι και θεμιτή η λαφυραγώγηση του δημοσίου χρήματος από τους Αριστερούς υπουργούς;


Προσέξτε γραμμή άμυνας μιας γυναίκας που αυτοτρολάρεται ότι ζητά από τους πολίτες να την κρίνουν για το έργο της: «Δεν ήρθα» -λέει η Ράνια Αντωνοπούλου- «στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη».

 
Καλό το καλαμπούρι κυρά μου. Και τότε -για να έχουμε καλό ρώτημα- γιατί έκανες αίτηση και ζήτησες να εισπράττεις ένα χιλιαρικάκι το μήνα για το ενοίκιο του σπιτιού σου στο Κολωνάκι;  


Ποιον κοροϊδεύεις κυρά μου; Και γιατί ψεύδεσαι ότι δεν έκανες αίτηση για να παίρνεις το επίδομα;

 
Μπορεί να μην έχει ρίζες στη Γαλλία, όμως η Ράνια Αντωνοπούλου συμπεριφέρεται με τρόπο που παραπέμπει στην Μαρία Αντουανέττα.

 
Και γι' αυτό η δήλωσή της ξεχειλίζει απ' όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν ότι μας θεωρεί ηλίθιους. OK, τα πήρε τα λεφτά για να πληρώνει το ενοίκιο στο σπίτι που μένει στο Κολωνάκι. Συνολικά 23.000 ευρώ εισέπραξε μέσα σε δύο χρόνια η κυρία Ράνια από το Αμέρικα, χρήματα που μαζεύτηκαν από τους φόρους των διαλυμένων Ελλήνων.

 
Και τι κάνει η ζάπλουτη Ράνια-Αντουανέττα -με τα σπίτια στην Αμερική, στη Σύρο, τις καταθέσεις και τις επενδύσεις εκατομμυρίων- μόλις γίνεται γνωστό ότι εισπράττει και επίδομα ενοικίου; Υπόσχεται ότι θα επιστρέψει τα χρήματα.Κι έτσι, σου λέει η πονηρή, ούτε γάτα ούτε ζημιά.

 
Και μας φτύνει όλους μέσα στα μούτρα! Διότι εσένα, εμένα και όλους μας φτύνει η κυρία Αντωνοπούλου όταν αποκαλύπτεται ότι εισπράττει ένα χιλιάρικο το μήνα μόνο για το ενοίκιό της.  


Η Ράνια-Αντουανέττα, με την απαίτηση να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου οι εκατομμυριούχοι υπουργοί, φτύνει στα μούτρα τον συνταξιούχο των 300 ευρώ, τον άνεργο και τον χαμηλόμισθο των 200 ευρώ.
 

Μην ξεχνάτε ότι εδώ που έχουμε φτάσει, 12.000 ευρώ τον χρόνο είναι τα χρήματα που δίνονται ετησίως για τις πιο υψηλές συντάξεις. Κι αυτά τα έπαιρνε η κυρία Ράνια μόνο για να πληρώνουν τα κορόιδα -δημοσία δαπάνη- τη διαμερισματάρα της στην οδό Λυκαβηττού. Από τους φόρους και το υστέρημά μας. Και δεν ντρεπόταν, ούτε αισθανόταν πως κάνει κάτι κακό, γιατί -λέει- νόμιζε ότι το επίδομα είναι μέρος της υπουργικής αμοιβής!

 
Και κατά τα λοιπά δεν ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει πλουσιότερη, ισχυρίζεται η Ράνια Αντωνοπούλου και κραυγάζει ότι θέλει να την κρίνουμε από το έργο της!  


Ποιο έργο;  


Τους μισθούς των 200 ευρώ, τις συντάξεις φιλοδωρήματα ή την μετατροπή των πλήρως εργαζομένων Ελλήνων σε part-time;
 

Το πιο ωραίο ξέρετε ποιο είναι; 


Η στάση του Αλέξη Τσίπρα σε όλη αυτή την ιστορία.
 

Αποδοκίμασε λέει την Ράνια-Αντουανέτα από το Σάββατο. Και περίμενε την παραίτησή της δύο ημέρες. Κι όταν η Ράνια του είπε ότι δεν παραιτείται, απείλησε να κάνει ανασχηματισμό. Κι αφού η απειλή του δεν έπιασε, αναγκάστηκε να την απολύσει... Αναρωτιέμαι, αφού τον κ. Τσίπρα δεν τον παίρνουν στα σοβαρά ακόμη και οι υπουργοί του ποιος περιμένει ότι θα τον υπολογίσει;  


Κι επίσης, τυπικώς για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας έδιωξε την υπουργό του;


  Επειδή η Ράνια-Αντουανέττα εφάρμοσε έναν νόμο που έφτιαξαν και ψήφισαν οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι για τους εαυτούς τους;

 
Πώς λέγεται κάποιος προϊστάμενος που δεν μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή τους στους συνεργάτες του; Ανήμπορος; Ή μήπως κάπως αλλιώς; 


 Και πώς χαρακτηρίζεται αυτός που...


 θέλει να φορτώσει τα λάθη του στους άλλους, ακόμη κι αν πρόκειται για ζάπλουτους που συμπεριφέρονται σαν κλεπτομανείς με το δημόσιο χρήμα;

 
Επιπλέον, τη ρύθμιση για το επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, κρυμμένη στο νόμο για το Μνημόνιο 3. Άρα θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας. Επειδή όμως μάλλον το αγνοούσε, μετά το σκάνδαλο της Ράνιας Αντωνοπούλου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι καταργεί τη διάταξη για την επιδότηση ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών... Κατόπιν εορτής όπως πάντα. Κι αναρωτιέμαι: Αγνοούσε ο κ. Τσίπρας τι έχει ψηφίσει, μας κοροϊδεύει ή και τα δύο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: