"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚο-ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Από το "για ένα κωλόσπιτο" στο "για ένα (κωλο)επίδομα ρε γαμώτο;" ένα "αριστερό ηθικό πλεονέκτημα" δρόμος!



Το είχε πει ο συγχωρεμένος ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, τότε που ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου βαλλόταν πανταχόθεν για το σπίτι στην Εκάλη: «Ένα κωλόσπιτο δεν θα μας ρίξει».  


Ομοίως δικαιούται σήμερα κάποιος Κατρούγκαλος να πει: Για μερικά επιδοματάκια κάνετε έτσι;  


Κι όμως! Το χιλιάρικο της πριγκίπισσας Ράνιας και των άλλων παιδιών αυτής της αριστερής κυβέρνησης πόνεσε περισσότερο και από τα μνημόνια.


Διαβάζω το τουίτ της γνωστής αριστερής δημοσιογράφου Βασιλικής Σιούτη: «Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο δάσκαλος των 600 ευρώ που διορίζεται στην επαρχία, μπορεί να νοικιάσει σπίτι, αλλά αυτοί με 7.000-8.000 ευρώ το μήνα δεν βγαίνουν».


Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται η ουσία της αντίδρασης. Το χιλιάρικο της κυρίας υπουργού ήταν η απόδειξη ότι το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν υπήρξε. Ποτέ! Απλά, δεν ήσαν κυβέρνηση μέχρι χτες για να τους μάθουμε!  


Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι πραγματικά συμβαίνει στα υψηλά κλιμάκια. Εκεί που μία «αβλεψία» ενός υπουργού μπορεί να σημαίνει κέρδος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για μία ομάδα επιχειρήσεων και αντίστοιχη ζημία για μία άλλη. Ο κόσμος όμως καταλαβαίνει πολύ καλά τι σημαίνει να έχει κάποιος χρήματα και παρ' όλα αυτά να σπεύδει να πάρει 1.000 ευρώ από τα δημόσια ταμεία, που στην πραγματικότητα δεν τα χρειάζεται. Σε αντίθεση με τον ίδιον που τα έχει απόλυτη ανάγκη. Θα ανακουφιζόταν με πολύ λιγότερα, αλλά γι' αυτόν το κράτος δεν έχει πόρους.


Ο κόσμος θύμωσε μαθαίνοντας για το επίδομα στο Κολωνάκι. Δεν θύμωσε με τα νέα μνημόνια, με τις νέες περικοπές στις συντάξεις, με τα ατελείωτα ψέματα. Για όλα αυτά έβρισκε πάντα μία δικαιολογία: «Δεν ξέρουν τα παιδιά, θα μάθουν», «τους πολεμάνε», «θα περάσουν τον κάβο και θα δείξουν ποιοι πραγματικά είναι». Τώρα ο κόσμος δεν έχει τη διάθεση να βρει κάποια δικαιολογία. Επειδή αυτά τα 1.000 ευρώ ήταν ένας πυροβολισμός κατευθείαν στην καρδιά του.




Για ένα επίδομα, λοιπόν! Όπως τότε για ένα «κωλόσπιτο».  


Ο ελληνικός λαός μαθαίνει τι σημαίνει «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».  


Με κάποιο κόστος είναι η αλήθεια. Κι αυτό, δυστυχώς, δεν είναι τα 1.000 ευρώ της κυρίας Ράνιας. Αλλά...



 πολλά δισεκατομμύρια ευρώ από ανελεύθερες πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: