"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: «Άει στο διάολο»



Ας μην είμαστε σεμνότυφοι. 


Όλοι βρίζουμε και ορισμένοι από εμάς πολύ μάλιστα. Η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου όμως αποτελεί μία κατηγορία μόνη της. Ας δούμε γιατί…


Στα χρόνια των Μνημονίων ο διάλογος στην Βουλή έχει χάσει το επίπεδο που είχε τις προηγούμενες δεκαετίες και αυτό είναι μία γενική παραδοχή ακόμα και από ανθρώπους που βρίσκονται ιδεολογικά απέναντι.

 
Σήμερα, ασχολούμαστε με την Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία ακούστηκε να διαολοστέλνει συνάδελφό της. «Σας παρακαλώ κ. Αθανασίου τα νομικά αφήστε τα, θέλετε να μιλήσετε νομικά; Πολιτικά ό,τι θέλετε (άει στο διάολο)», είπε η προεδρεύουσα της Βουλής!

 
Εντάξει, μία τέτοια μέρα όπου το μείζον πολιτικό ζήτημα είναι η συζήτηση για την υπόθεση της Novartis το συγκεκριμένο περιστατικό ίσως να είχε μείνει στις στήλες των παραπολιτικών, εάν δεν έδινε συνέχεια η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου με το απύθμενο θράσος της.

 
Αφότου η προεδρεύουσα της Βουλής χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη φράση, ο κ. Αθανασίου ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, αλλά εις μάτην, δεν του δόθηκε με αποτέλεσμα να μιλήσει ο κ. Δένδιας και να αναφέρει το χαρτί από τα πρακτικά που του κατέθεσε ο κ. Αθανασίου.

 
«Στα πρακτικά της Βουλής αναφέρεται ότι μετά την άρνηση να μιλήσει ο κ. Αθανασίου ειπώθηκε «αει στο διάολο». Δικαιούμαστε αναφορά επί προσωπικού», είπε ο Νίκος Δένδιας.

 
Η κυρία Χριστοδουλοπούλου ωστόσο ανέφερε ότι δεν το είπε η ίδια κι ότι όποιος το είπε είναι απαράδεκτο, ενώ ζήτησε να διαγράψουν την πρόταση από τα πρακτικά.

 
Πάντως τα ντοκουμέντα την διαψεύδουν πανηγυρικά…
 


Όχι όμως, το θράσος της κυρίας Χριστοδουλοπούλου δεν σταματά εκεί, αφού μάλιστα...


 εξέδωσε και γραπτή δήλωση σύμφωνα με την οποία μας λέει πως της την έχουν στημένη!

 
Η δήλωση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου:

    
«Σε καμία στιγμή της διαδικασίας, την οποία διηύθυνα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν χρησιμοποίησα απαξιωτική ή υβριστική έκφραση και ειδικά ενάντια στον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, όταν πήρε το λόγο ο κος Αθανασίου και κατήγγειλε το ως άνω περιστατικό, δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε εμένα και δήλωσα ότι δεν άκουσα τι ειπώθηκε και ότι όποιος κι αν το είπε είναι τουλάχιστον αστοχία και αγένεια εκ μέρους του, γι΄ αυτό πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά. Κάποιοι ενδεχομένως μου την έχουν «στημένη», αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή καλό είναι να μην τους οδηγεί να θεωρούν ότι μπορούν να την αξιοποιήσουν για να με πλήξουν».

 
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία βουλευτή η οποία απαξίωσε τους συναδέλφους της, το σώμα της Βουλής, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να μάθουν τι είναι επιτέλους αυτή η υπόθεση της Novartis.

 
Τέτοιες περιπτώσεις προκαλούν μειδίαμα από κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο γιατί θυμίζουν πρακτικές 5χρονου που προσπαθεί να δικαιολογηθεί γιατί έβρισε και κατηγορεί τον μικρό του αδελφό.

 
Αλλά τι να λέμε για επίπεδο πολιτικό διαλόγου όταν ελέγχουν την συζήτηση στην Βουλή άτομα σαν την κυρία Χριστοδουλοπούλου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: