"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Το τεκμήριο της σκοπιμότητας...



Την δημοκρατία την επικαλούνται περισσότερο εκείνοι που την πιστεύουν λιγότερο. Όπως μια μερίδα της αριστεράς.  Από τις ιδέες σας αντιπαθώ περισσότερο τις μεθόδους σας. Γιατί δεν έχετε το θάρρος να πείτε την αλήθεια. Είστε εναντίον της δημοκρατίας και οφείλετε να είστε. Γιατί διαφορετικά δεν θα ήσασταν συνεπείς με τις ιδέες σας.
Κωνσταντίνος Καραμανλής (12 Ιουνίου 1976)


"Σκάνδαλο Novartis υπάρχει, ας αποδείξουν πως είναι αθώοι..." ισχυρίστηκε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Κοτζιάς σε μια αποκαλυπτική για τον πυρήνα των βαθύτερων ιδεολογικών του αντιλήψεών του φράση...



Στις δημοκρατίες είθισται να ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας για κάποιον μέχρι να υπάρξει καταδικαστική απόφαση από τον θεσμό της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και ιδεολογίες υπάρχει μόνο το τεκμήριο της σκοπιμότητας.



Τουτέστιν, αθώος ή ένοχος κρίνεται κάποιος ανάλογα με το τι συμφέρει το κόμμα ή την εξουσία και όχι με το τι τεκμαίρονται τα στοιχεία. Εξάλλου ο Λένιν ήταν αυτός που είχε διαλαλήσει πως η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.



Η ελληνική αριστερά έχει αποδείξει πολλάκις πως αδυνατεί να "διαβάζει” σωστά τα δεδομένα κάθε ιστορικής συγκυρίας όπως π.χ. έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει η ιταλική αριστερά η οποία απέφυγε τον εμφύλιο μετά τον Β.Π.Π. και κατάφερε για δεκαετίες να οικοδομήσει το μεγαλύτερο ΚΚ στη Δύση το οποίο ήταν το μεγαλύτερο κόμμα της Ιταλίας. Το ΚΚ Ιταλίας μετά την κατάρρευση της σοβιετίας είχε την αξιοπρέπεια να ζητήσει συγγνώμη για τις αυταπάτες που υποστήριζε και να αυτοδιαλυθεί...



Η υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών και των δημοκρατικών θεσμών όπως της δικαιοσύνης στην πατρίδα μας λαμβάνει χώρα όχι γιατί η κυβέρνηση της αριστεράς νιώθει τόσο ισχυρή που σχεδιάζει να διαλύσει το αστικό πολίτευμα προκειμένου να νεκραναστήσει τον σοβιετικού τύπου ολοκληρωτισμό, αλλά λόγω της αδυναμίας της να κυβερνήσει και να εξασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση την επόμενη των επόμενων εκλογών ημέρα.



Δυστυχώς η υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών και του πολιτικού συστήματος στον "βούρκο” της κοινωνικής ανυποληψίας αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του ανερχόμενου συντηρητικού ολιγαρχισμού.



Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα βασικά αφηγήματα της Χούντας των συνταγματαρχών ήταν η διαφθορά των πολιτικάντηδων και ο κίνδυνος να οδηγηθεί η χώρα σε κατάσταση χαώδους αναρχίας από την πεζοδρομιακή δράση της αριστεράς.



Σε αμφότερα τα πεδία η αριστερά τόσο ως αντιπολίτευση παλιότερα όσο και ως κυβέρνηση σήμερα κάνει τα πάντα για να ωθήσει την κοινή γνώμη στην πεποίθηση πως η δημοκρατία είναι ένα αποτυχημένο πολίτευμα που οδηγεί σε οικονομικές χρεοκοπίες, πολιτική διαφθορά, κοινωνική αναρχία και εθνικές καταστροφές...



Μια εθνική καταστροφή απουσιάζει από το κάδρο, αλλά...

 ας μην προτρέχουμε, η συγκυρία γίνεται όλο και ευνοϊκότερη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: