"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ανακάλυψαν την πατρίδα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει αγωνιστεί πεισμόνως και συστηματικά εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας τόσο σε συμβολικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο. Μια από τις βασικές επιδιώξεις του είναι η κατάργηση των στρατιωτικών και των μαθητικών παρελάσεων ως «φασιστικό κατάλοιπο της μεταξικής περιόδου».


Φυσικά, δεν ενοχλούν αυτό το κόμμα και τους επιτελείς του όλες οι παρελάσεις. Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα στηρίζει και συμμετέχει με υψηλή εκπροσώπηση στις παρελάσεις ομοφυλόφιλης «υπερηφάνειας», ενώ συνιστώσα της νεολαίας του είχε παρελάσει στα Σκόπια υπέρ του δικαιώματος του κρατιδίου να ονομάζεται «Μακεδονία».


Χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε σ' ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας φορώντας τη στολή του πιλότου και επί περίπου μία ώρα συμμετείχε σε πτήση πάνω από το Αιγαίο.  


Οι δηλώσεις του έπειτα από την πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος δεν θύμιζαν τόσο τον τυπικό αρχηγό ενός συνηθισμένου νεοταξικού σχηματισμού της Διεθνιστικής Αριστεράς όσο κάποιον που έχει γαλουχηθεί με εθνικές ιδέες.


Την ίδια ημέρα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά την έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και με αφορμή τον εορτασμό της 73ης επετείου της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, εκφώνησε λόγο παρόμοιας (με του πρωθυπουργού) πατριωτικής χροιάς.


Οι ερμηνείες του φαινομένου της... ανακαλύψεως της πατρίδας από τους φανατικούς οπαδούς της παγκοσμιοποίησης δεν μπορεί να είναι περισσότερες από δύο. 


Είτε...
 διεξάγουν ακόμα μία ψηφοθηρική εκστρατεία είτε πραγματικά πιστεύουν όσα λένε και αντιλαμβάνονται ότι οι ιδέες που ασπάζονταν επί δεκαετίες είναι ανάξιες λόγου.


Οποια κι από τις δύο εκδοχές αν ισχύει, οφείλουν ως στελέχη της εκτελεστικής εξουσίας να αποδείξουν με έργα και όχι με λόγια ότι επιτελούν το καθήκον τους απέναντι στους υπερασπιστές της πατρίδας και τους φύλακες της τάξεως. Δεν είναι δυνατόν οι πιλότοι, οι αστυνομικοί, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι πυροσβέστες, όλοι όσοι ρισκάρουν τη ζωή τους για την Ελλάδα να πληρώνονται χειρότερα από κάθε αχρείαστο και νωθρό κομματόσκυλο.


Οσοι νοιάζονται πράττουν, δεν μιλούν...


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: