"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ: Tα κομμουνιστοφασισταριά της Κίνας συνέλαβαν ποιητή επειδή είχε στην κατοχή του... ομπρέλα ! - Συγχαρητήρια στην Κινεζική αστυνομία από τον Περισσό!

Κίνα: Συνελήφθη ποιητής επειδή είχε στην κατοχή του... ομπρέλα Έναν γνωστό στη χώρα ποιητή, ο οποίος βρέθηκε να κρατάει μια ομπρέλα, και 24 ακόμη ακτιβιστές συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Κίνας, με την κατηγορία ότι υποστηρίζουν τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ.


Ο ποιητής Γουάνγκ Ζανγκ αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης μέχρι και τριών ετών καθώς μετά από έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του στο Πεκίνο βρέθηκε να έχει στην κατοχή του... μια ομπρέλα.

Πάλαι ποτέ αθώο αξεσουάρ για τις βροχερές ημέρες, η ομπρέλα έχει μετατραπεί τις τελευταίες εβδομάδες σε σήμα κατατεθέν των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας του Χονγκ Κονγκ.


 
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: