"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΏΜΑΛΟΙ: Γάλλος παντρεύεται τη μητριά του έπειτα από δικαστική μάχη με τις ευχές του πρώην άντρα της δηλαδή του πατέρα του!

Αυτός ο γάμος μόνο συνηθισμένος δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί. Γάλλος, μετά από πολύμηνη δικαστική μάχη, καταφέρνει να παντρευτεί τη πρώην σύζυγο του πατέρα του.  
Ο γάμος του 45χρονου Ερίκ Ολντέρ και της 48χρονης Ελιζαμπέτ Λορέντζ πραγματοποιήθηκε σε χωριό της βορειοανατολικής Γαλλίας κοντά στην πόλη Μετς, ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους βρισκόταν και ο πρώην άντρας της νύφης - και φυσικός πατέρας του γαμπρού.



Παρόλο που η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει οποιαδήποτε ένωση ανάμεσα σε θετά παιδιά και γονείς, δικαστήριο της Λορένης τους έκανε τη χάρη, αφού έβγαλε δικαστική απόφαση υπέρ του ζευγαριού, παρά τις αντιρρήσεις της εισαγγελικής αρχής.



Η «μάχη» για την αγάπη του Ερίκ και της Ελιζαμπέτ έφτασε, ως αίτημα για προεδρική παρέμβαση, μέχρι το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ωστόσο, τότε το μόνο που το ζεύγος είχε αποσπάσει ήταν μια επιστολή που τους διαβεβαίωνε πως απαγορεύονται τέτοιου είδους γάμοι.



«Επιτέλους, σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα!» δήλωσε η Λορέντζ μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Σε δήλωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων φάνηκε αισιόδοξη για τη πορεία παρόμοιων υποθέσεων. «Γνωρίζω αρκετά τέτοια ζευγάρια. Ελπίζω πως η περίπτωσή μας θα βοηθήσει».



Δεν παρέλειψε να δηλώσει πως ο πρώην σύζυγός της δεν έπαψε ποτέ «να τους στηρίζει» στη διάρκεια της πολυετούς δικαστικής τους περιπέτειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: