"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ξέρει από κουπόνια σούπερ μάρκετ ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου;


Ρίξτε μια ματιά στις αυξήσεις που έδωσαν με δικές τους αποφάσεις οι δικαστικοί στον εαυτό τους και που ξεκινάνε το Νοέμβρη:

Ειρηνοδίκης: συν 119 ευρώ, νέος βασικός μισθός 1.488 ευρώ. Πάρεδρος πρωτοδικείου: συν 143 ευρώ, νέος μισθός 1.654 ευρώ. Πρωτοδίκης :συν 289 ευρώ το μήνα, νέος βασικός μισθός 2.067 ευρώ. Πρόεδρος πρωτοδικείου: συν 471 ευρώ, νέος βασικός μισθός 2.480 ευρώ. Εφέτης και αντίστοιχοι: συν 636 ευρώ, νέος βασικός μισθός 2.894 ευρώ. Αρεοπαγίτης και αντίστοιχοι: συν 782 ευρώ, νέος βασικός μισθός 3.307 ευρώ. Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου και αντίστοιχοι: συν 841 ευρώ, νέος βασικός μισθός 3.721 ευρώ. Πρόεδρος Αρείου Πάγου: συν 1.111 ευρώ, νέος βασικός μισθός 4.134 ευρώ.

Τώρα, συμπληρώστε ότι 541 εκατ. ευρώ από το φετινό προϋπολογισμό θα πάνε για αναδρομικές αποδοχές και συντάξεις δικαστικών και ένστολων (πήραν κι αυτοί κάποια, πολύ λιγότερα, και πάλι με δικαστικές αποφάσεις, ώστε να μη φανεί ότι οι δικαστές δίνουν χρήματα μόνο στους εαυτούς τους) για την περίοδο από 1 Αυγούστου 2012 ως 31 Δεκεμβρίου 2014.

Όλα αυτά από τη σημερινή ειδησεογραφία.

Οι υπόλοιποι Έλληνες, που έχουν φορολογηθεί άγρια και έχουν υποστεί μειώσεις εισοδημάτων, θα πρέπει τώρα να τα πληρώσουν κι αυτοί. (Όπως και των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας, προεδρίας Δημοκρατίας, Βουλής, των στελεχών ΔΕΚΟ, παπάδων, πολιτικών και δεν ξέρω κι εγώ πόσων άλλων προνομιούχων κατηγοριών που δε χρειάζονται δικαστικές αποφάσεις για «αποκατάσταση αδικιών», επειδή –πολύ απλά– δεν τους είχε περικοπεί ποτέ τίποτα. Κι αυτά δεν είναι παρά νόμιμη φοροδιαφυγή).

Πού θα βρεθούν τα λεφτά για τους δικαστικούς;  

Θα κοπούνε από επιδόματα πολυτέκνων ή ανεργίας, για παράδειγμα. Θα κοπούνε από μισθούς άλλων, κατώτερων όντων που απασχολούνται στο Δημόσιο. Θα κοπούνε από τ΄ αναλώσιμα των νοσοκομείων. Και φυσικά, θα βρεθούνε από καινούργιους φόρους.

Μια πηγή νέων φόρων είναι τα κουπόνια που δίνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ως ιδιωτικές παροχές σε κάποιους εργαζόμενούς τους. Και πάλι στη σημερινή ειδησεογραφία, βλέπουμε ότι μαζί με τη χρήση εταιρικού αυτοκινήτου ή κινητού (που αφορά στελέχη εταιριών), θα θεωρείται πλέον εισόδημα και το κουπόνι του σούπερ μάρκετ. Αυτό δηλαδή που δίνεται σαν μισθός / μέρος μισθού / μπόνους παραγωγικότητας στο φτωχό εργαζόμενο, και που δεν μπορεί να το κάνει τίποτ΄ άλλο, παρά να πάει στο σούπερ μάρκετ και να ψωνίσει.

Δηλαδή, ο ιδιωτικός υπάλληλος ή εργάτης, που παίρνει (αν παίρνει) όσο η μηνιαία αύξηση του εφέτη (636 ευρώ), τώρα θα φορολογηθεί για τα κουπόνια που μόνο τρόφιμα ή καθαριστικά μπορεί να πάρει.

Μήπως λαϊκίζω γιατί συνδέω άσχετα πράγματα; 

Όχι δα. Το κράτος είναι μια επιχείρηση που μαζεύει (ή δε μαζεύει) φόρους και τους μοιράζει κατά το δοκούν. Άλλο τηλεφωνήτρια που έχει ανάγκη τα κουπόνια του σούπερ μάρκετ, άλλο πάρεδρος Πρωτοδικείου με μηνιαία αύξηση όσα παίρνει η τηλεφωνήτρια (471 ευρώ, κι όποτε έχει δουλειά), άλλο υπάλληλος της Βουλής με θηριώδες εφάπαξ.

Άραγε ξέρει από κουπόνια σούπερ μάρκετ ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου; Ο κ. Σαμαράς; Ο κ. Βενιζέλος; Ο κ. Χαρδούβελης; Ο κ. Σταϊκούρας;  

Μπορούν καν να υποθέσουνε περί τίνος πρόκειται; Μπορούν έστω να βάλουν κάποιο παρατρεχάμενό τους να ρωτήσει μια τηλεφωνήτρια; 


Κάθε απάντηση δεκτή, τα σχόλια είναι ανοιχτά.

Υ.Γ. 1 Όσο ο ιδιωτικός τομέας δεν εκπροσωπείται πολιτικά, τέτοια και χειρότερα θα παθαίνει.

Υ.Γ. 2 «Ο ΣΥΡΙΖΑ θ΄ αποκαταστήσει τις αδικίες», όταν γίνει κυβέρνηση. Εδώ γελάμε όλοι μαζί. Θυμόσαστε ποιο κόμμα εμπόδισε να κοπεί έστω μισό ευρώ από τους υπαλλήλους της Βουλής; Ή τίνος κόμματος ο αρχηγός υποστήριξε πρόσφατα στο «Άγιον Όρος» τις φορολογικές απαλλαγές των ρασοφόρων; Ή ποιοι κόπτονται για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών (να ξαναγυρίσουν δηλαδή στο «στοργικό» Δημόσιο), ενώ το 99.99% των καθαριστριών είναι ξεχασμένες –και ασύστολα εκμεταλλευόμενες- στον ιδιωτικό τομέα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: