"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ - ΝουΔοΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Οι «άριστοι» του υπ. Μεταφορών σε νέες απίθανες περιπέτειες…

 


Toυ Strange Attractor

Οι πρώην ήταν σούργελα, κατσαπλιάδες και ανερμάτιστοι ερασιτέχνες ιδεοληπτικοί.

Το έχουμε εμπεδώσει εδώ και καιρό, γι’ αυτό βρέθηκαν στη λήθη απαξιωμένοι.

Οι νυν όμως, που κυβερνούν σήμερα, είναι κάτι χειρότερο, είναι επαγγελματίες και αδίστακτοι.

Κι αυτό φαίνεται από τα νομοσχέδια και γενικά τις πολιτικές τους εδώ και 2 χρόνια.

Που όλα σχεδόν έχουν ως σκοπό την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τέτοιοι είναι, τι να κάνουμε, αλίμονο σε όσους από εμάς τους ψήφισαν με δυο χέρια, και τώρα μουντζωνόμαστε καθημερινά στους καθρέφτες.

Γι’ αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση μια είδηση που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ, κόπι πέιστ από ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, που αφορά στον νέο ΚΟΚ, η οποία εκ πρώτης όψεως δείχνει παράλογη μεν, καμία σχέση με συμφέροντα δε.

Άρα γιατί να γίνει; Μυστήριο…

Αναφέρομαι στην (έγκυρη) πληροφορία που έχει να κάνει με τις νέες αλλαγές που έρχονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τι λέει;  

Διαβάστε…

Πλέον τα παιδιά θα μπορούν να ανεβαίνουν σε μοτοσικλέτα από την ηλικία των δεκαέξι ετών και έπειτα. Αυτό θα έχει να κάνει τόσο για την ιδιότητα του οδηγού, όσο και για εκείνη του συνεπιβάτη. Από εκεί και πέρα, τα παιδιά που έχουν ηλικία δώδεκα ετών ή μικρότερη, θα πρέπει να κάθονται σε ειδικό κάθισμα στα αυτοκίνητα που επιβιβάζονται.

Καταλαβαίνετε το παράλογο του πράγματος;

Ακόμη και εσείς που δεν έχετε παιδιά.

Πριν συνεχίσω να σημειώσω για όσους δεν το ξέρουν, πως σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς κ.ά. ο 16χρονος μπορεί να βγάλει δίπλωμα αυτοκινήτου (και μηχανής βεβαίως).

Πάμε παρακάτω…

Στην Ελλάδα ο 17χρονος μπορεί να πάρει δίπλωμα ερασιτέχνη χειριστή αεροσκάφους, ενώ μπορεί να ψηφίζει αλλά και να πάει εθελοντής στον στρατό.

Ναι, αλλά αν δεν κλείσει τα 16 δεν θα μπορεί ο μπαμπάς του να τον πάει στο φροντιστήριο με το σκούτερ.

Θα κινδυνεύει με αφαίρεση διπλώματος και με βαρβάτο πρόστιμο.


Συνειδητοποιούν οι «ειδικοί» (άριστοι και αυτοί) του υπουργείου Μεταφορών τι βλακεία πάνε να κάνουν νόμο;

Λύσανε όλα τα προβλήματα στα λεωφορεία, στα τραμ, στο μετρό, στο οδικό δίκτυο, στα τρένα, στα αεροδρόμια, στα στα στα… και τώρα θα λύσουν και αυτό;

Είναι σοβαροί, ή βάλθηκαν να μας τρελάνουν;


Δεν αντιλαμβάνονται πως δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες γονείς πηγαινοφέρνουν καθημερινά τα βλαστάρια τους στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στο καράτε, στο γυμναστήριο, κλπ. με παπάκι, με σκούτερ, με βέσπα, με μηχανή;

Διότι δεν διαθέτουν όλοι ΙΧ, ούτε κρατική λιμουζίνα με σοφέρ όπως οι πολιτικάντηδες που νομοθετούν στο γόνατο, όπως π.χ. ο αρμόδιος εκείνος γόνος στο Μεταφορών, που μάλιστα συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό να ξεγελάει τον μηχανισμό της ζώνης ασφάλειας στην υπηρεσιακή κούρσα του.

Ή ο έτερος γόνος, ανεψιός κι αυτός, που μάλιστα είχε διατελέσει υπ. Μεταφορών, και που «συνελήφθη» πριν από χρόνια να κυκλοφορεί με το θηριώδες τζιπ του άνευ πινακίδων, τις οποίες είχε παραδώσει για να γλιτώσει τα τέλη κυκλοφορίας…

Αυτοί νομοθετούν για το καλό μας;

Και άντε τώρα οι γονείς να σπεύδουν να αγοράζουν (αν μπορούν) αμάξι, ή να πληρώνουν ταξί, ή να στοιβάζονται στα ΜΜΜ, για να πάνε (αν βρουν θέση στάθμευσης) τα παιδιά τους σε κάποια δραστηριότητα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κίνηση, τη μόλυνση, και τα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους των πόλεων.

Διότι έτσι κάποιους τους κάπνισε.

16 χρονών «γομάρια», να απαγορεύεται να συνεπιβαίνουν σε δίκυκλα! Απίστευτο!

Αμ το άλλο;

Εδώ η βλακεία κτυπάει κόκκινο.


Αν το παιδί δεν έχει κλείσει τα 12, θα πρέπει να κάθεται σε ειδικό παιδικό καρεκλάκι (booster), στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Αλλιώς, αφαίρεση διπλώματος (κλασικά) και βαρβάτο πρόστιμο…

Πάμε καλά;

Που θα βρει ο γονιός παιδικό κάθισμα που να χωράει τον 12χρονο γιο του;

Σκέφτομαι τον γείτονά μου, που έχει ένα 11χρονο «θηρίο», που ήδη είναι πιο ψηλός από εκείνον, κοντά στο 1.80, και που ζυγίζει περισσότερα κιλά από εμένα που είμαι στα 75.

Πως θα τον πηγαινοφέρνει στο σχολείο και στο φροντιστήριο ο φίλος μου;

Τα σκέφτηκε αυτά κανείς αρμόδιος, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει;


Αμφιβάλλω…

Θα ζήσουμε σκηνικά τρέλας μόλις αρχίσει να ισχύει ο νέος ΚΟΚ.


Εγώ όμως θα μείνω με το ερώτημα: Αφού με αυτά τα δυο γελοία και πρακτικά ανεφάρμοστα νέα μέτρα κανείς φίλος της «οικογένειας» δεν ωφελείται οικονομικά, εκτός κι αν υπάρχει κάτι που δεν πάει ο περιορισμένος νους μου, τότε προς τι αυτή η σπουδή;

Λύθηκαν όλα τα καυτά προβλήματα του τόπου και ασχολούμαστε τώρα με ανέφικτες και παράλογες σαχλαμάρες;

Τιμωρώντας τον απλό μέσο πολίτη δυσχεραίνοντας την καθημερινότητά του;


Σίγουρα θα βρεθούν οι συνήθεις ύποπτοι λιβανιστές, που θα πουν «καλά κάνει ο υπουργός, η ασφάλεια των παιδιών πάνω απ’ όλα», και λοιπές γλιτσερές αηδίες.

Έλα όμως, που τουλάχιστον στον ευρύτερο περίγυρό μου, η συντριπτική πλειοψηφία των χειροκροτητών του Κυριάκου είναι όλως τυχαίως… άκληροι και άτεκνοι (και πολλοί μάλιστα αμάμητοι).

Άρα τι τους νοιάζει πως θα μεταφέρει ο άλλος το παιδί του στο φροντιστήριο;

Γι’ αυτούς γαία και πυρί μιχθήτω.

Ας αγοράσεις κούρσα κύριε… πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των παιδιών.

Ή αλλιώς...

 

 ας πρόσεχες όταν ψήφιζες τους «άριστους».

ΥΓ-Έχεις μηχανή, είσαι νομοταγής «νοικοκύρης», έχεις μάλιστα κάνει και τα 2 εμβόλια, την έχεις δηλωμένη στην εφορία, έχει πινακίδες, φοράς κράνος, έχεις ασφάλεια, έχεις πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, έχεις κάρτα καυσαερίων, και έχεις περάσει τη μηχανή και ΚΤΕΟ… ναι, αλλά αν πας με αυτήν τον 15χρονο (εμβολιασμένο κανονικά) γιο σου στο φροντιστήριο σε τσάκωσαν.

Πουθενά δεν τους πιάνεις αν είναι να εισπράξουν πρόστιμο και να σε ταλαιπωρήσουν αφαιρώντας σου το δίπλωμα.


Κατά τα άλλα οι διάφοροι κάγκουρες με τα πειραγμένα παπάκια και τις μηχανές, χωρίς πινακίδες, χωρίς δίπλωμα, κάνουν ό,τι θέλουν 24/7, αλλά ποιος να τους ελέγξει; Σταματάνε μήπως στα μπλόκα; Γιατί μόνο σε μπλόκα βλέπουμε την τροχαία.

Και αυτά είναι παγίδες μόνο για τους νομοταγείς «νοικοκυραίους», που όπως και να έχει πάντα θα βρεθεί κάτι για να τους πάρεις το σκαλπ.

Έχω δει αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα σε μπλόκο για την ύπαρξη … τριγώνου, την ίδια ώρα που από δίπλα πέρασε «φτιαγμένη κούρσα» με σπιναρίσματα, χωρίς πινακίδες…

Λέτε να την έλεγξε κανείς;

Μπανανία!



Δεν υπάρχουν σχόλια: