Έτσι, ενώ την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από το νησί προς τα ενδότερα της Ελλάδος 300 μετανάστες, ο δήμαρχος της Σύμης ανακοίνωσε ότι σχεδόν αμέσως μπήκαν από την Τουρκία στη Σύμη άλλα… 500 άτομα! Κι αυτή η επέλαση γίνεται σε ένα νησί με συνολικό εντόπιο πληθυσμό όχι ανώτερο από 2.500 κατοίκους!
Φαντάζεστε τι γίνεται στο ακριτικό νησί;
Ο δήμαρχος στις σχετικές δηλώσεις του ζήτησε να βρίσκεται στη Σύμη σε εικοσιτετράωρη βάση σκάφος του Λιμενικού, ώστε να πραγματοποιείται ανάσχεση της εισβολής προτού μπουν οι βάρκες από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Όμως, αυτό που κατά κανόνα συμβαίνει, είναι ότι εάν αντιληφθούν οι διακινητές ότι πλησιάζει σκάφος του Λιμενικού, βυθίζουν οι ίδιοι τις βάρκες στη θάλασσα! Οπότε οι άνδρες του ελληνικού Λιμενικού είναι υποχρεωμένοι -σύμφωνα με τους διεθνείς όρους για την προστασία της ζωής στη θάλασσα- να αναλάβουν αυτοί την επιχείρηση διάσωσης των ριγμένων από τους διακινητές στα νερά μεταναστών…
Σύμφωνα, τώρα, με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Eλ Παΐς» στις 26 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη συνάντηση των Μόνιμων Αντιπροσώπων των χωρών-μελών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με θέμα την υποδοχή των μεταναστών στην Ευρώπη, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Ουγγαρία και άλλες χώρες αντέδρασαν στο σχέδιο καταμερισμού των προσφύγων στα εδάφη τους (καθεμιά, βέβαια, για τους δικούς της λόγους…), δηλαδή στο σχέδιο που προτάθηκε από το Βερολίνο και το Παρίσι. Να σημειωθεί, παρεμπιπτόντως, ότι βάσει του σχεδίου αυτού Γερμανία και Γαλλία φάνηκαν να θέλουν να ευνοήσουν καθαρά μόνον την Ιταλία!
Θυμίζω ότι οι υπουργοί Εσωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Μάλτας, σε πρόσφατη συνάντησή τους στη Βιτοριόζα της Μάλτας, συμφώνησαν σε μια κάποια λύση μεταξύ τους για την κατανομή των μεταναστών που διασώζονται στη θάλασσα, με τον υπουργό Εσωτερικών της Μάλτας Φαρούτζια να ανακοινώνει ότι η λύση αυτή θα παρουσιαστεί στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. στις 8 Οκτωβρίου 2019 στο… Λουξεμβούργο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου