"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ: No business like show business

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ



Πολύς θόρυβος έγινε για τη δήλωση του Βαρουφάκη: «Το σκέφτομαι να ανεβάσω τις ηχογραφήσεις στο Διαδίκτυο». 


 Σχεδόν απαρατήρητη εντούτοις πέρασε η δικαιολογία που επικαλέστηκε για την απειλή του, της οποίας η σαχλότητα σκοτώνει: «Αλλωστε, ήμουν ο μόνος που σεβόμουν την ιδιωτικότητα, όλοι οι άλλοι έκαναν διαρροές».



Δηλαδή, εγώ ήμουν ηθικός τότε, άρα δικαιούμαι να γίνω ανήθικος τώρα. (Ανήθικος, πάντως, γίνεται και μόνον επειδή απειλεί με μια πράξη που γνωρίζει ότι είναι παράνομη.)  


Πόσο βαθιά σαχλαμαρίστικη, όμως, είναι ως δικαιολογία! Είναι η δικαιολογία που μόνο ένα θρασύ παλιόπαιδο θα μπορούσε να εκστομίσει, κατά τούτο λοιπόν δεν κάνει εντύπωση ότι την επικαλείται αυτός ο άνθρωπος. 


Δεν φαντάζομαι, πάντως, ότι είναι τρελός ώστε να τολμήσει να δώσει στη δημοσιότητα τις ηχογραφήσεις – αδίστακτος είναι ο Βαρουφάκης, τρελός όχι. 


Απλώς...


ακκίζεται για να προβάλει τη δουλειά του στη showbiz. 


Γιατί αυτό ήταν και αυτό παραμένει, ούτε ήταν ποτέ ούτε είναι πολιτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: