"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑίικα ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Ο Τσίπρας «δεν ήξερε και δεν ρώτησε», γι’ αυτό… πληρώνουμε




Οι νέες αποκαλύψεις του Ζόραν Ζάεφ είναι απόλυτα λογικό να ανοίγουν νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε καθαρά και ξάστερα τι συνέβη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία των Πρεσπών.


Ο Ζάεφ απέδειξε την ορθότητα των επιχειρημάτων όσων αντιτίθενται σε αυτό το υποτιθέμενο super deal που διαφημίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

 
ΚΑΤ’ αρχάς αποκάλυψε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε αποδεχθεί την ονομασία «Μακεδονία του Ιλιντεν» και πως έκανε πίσω μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ακόμα, ο Ζάεφ ομολόγησε τι τον οδήγησε να πει το «ναι» και να κλείσει τη συμφωνία. Το «κλειδί», λοιπόν, κρυβόταν στην αναγνώριση εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα της διαβόητης «μακεδονικής ταυτότητας». Ναι, ακριβώς αυτό που ακόμα αρνείται ο πρωθυπουργός και βγαίνει στη Βουλή και κάνει παιχνίδια με τους όρους «nationality» και «citizenship».

 
ΚΑΙ ενώ όλη η Ελλάδα γνώριζε ήδη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τη «μακεδονική ταυτότητα», αυτό που μάθαμε σήμερα από επίσημα χείλη είναι πως το Μαξίμου είχε συμφωνήσει και στο «Ιλιντεν». Το πλέον αλυτρωτικό «όνομα» που προτάθηκε για τη γειτονική χώρα.

 
ΑΛΛΑ εδώ προκύπτει ένα πιο σοβαρό ζήτημα.  


Εντάξει, ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε τι σημαίνει «Ιλιντεν» και την Ιστορία που… κουβαλάει. Ο πρωθυπουργός, όμως, δεν πρέπει να έχει άξιους και ικανούς συμβούλους που να γνωρίζουν; Δεν έπρεπε η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα να ήταν προετοιμασμένη ώστε να μην πέσει στις παγίδες που έριχναν ο Ζάεφ και το επιτελείο του;

 
ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν υπήρχε καμία προετοιμασία.  


Ετσι, όμως, έχει κυλήσει όλη η τετραετής διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: μπαρουφολογία, αυταπάτες και πουλάμε… μαγκιά μέσα και έξω, αλλά από αποτέλεσμα… μηδέν. Αυτή είναι η στρατηγική της κυβέρνησης.
 
ΤΑ βιώσαμε στο καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015


Οταν στο πρώτο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πήραν από την… τσέπη του Βαρουφάκη τα δισεκατομμύρια των κερδών των κεντρικών τραπεζών και τον άφησαν ταπί και ψύχραιμο. Ηταν τότε που ο Φλαμπουράρης πλήρωνε με αέρα. Και ο Τσίπρας αγκαλιά με τον Λαφαζάνη περίμεναν βοήθεια από τον Πούτιν.

 
ΟΛΑ έγιναν χωρίς προετοιμασία. Μόνο μπλόφες έπεφταν στο τραπέζι. Και η χώρα το πλήρωσε με το τρίτο μνημόνιο. Οπως πλήρωσε και με δισεκατομμύρια πρόσθετων μέτρων τη γραφική διαπραγματευτική τακτική κατά τη διάρκεια των μνημονιακών αξιολογήσεων. Κάπως έτσι δώσαμε το Υπερταμείο και φορτωθήκαμε στόχους για υπέρογκα πλεονάσματα έως το… 2060!

ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια έγιναν και με το Σκοπιανό. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του να πανηγυρίζουν για τη «λύση» του εθνικού θέματος, ο λογαριασμός όμως και για αυτό...


 θα έρθει στο μέλλον και θα είναι βαρύς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: