"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΤΟΡΙΚΑ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Το μπακαλόχαρο των Τσώρτσιλ-Στάλιν και ο ελληνόφωνος κατσαπλιάς λαός



"Δεν θα θεωρηθεί πολύ κυνικό αν μαθευτεί πως ορίσαμε τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων, με έναν τόσο πρόχειρο τρόπο; Ας το κάψουμε το χαρτί.» είπε ο Τσώρτσιλ.
 

«Να μην το κάψουμε», απάντησε ο Στάλιν.

 
Αυτό είναι το διάσημο μπακαλόχαρτο με το οποίο οι Στάλιν και Τσώρτσιλ όρισαν τις τύχες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης στον μεταπολεμικό κόσμο, στις 9 Οκτωβρίου, 1944 στη Διάσκεψη της Μόσχας πριν 74 χρόνια.

 
Η Ελλάδα πέρασε στη σφαίρα επιρροής της Δύσης με 90%-10%. Το ΚΚΕ δεν έμαθε ποτέ γι' αυτό το χαρτί και ξεκίνησε εμφύλιο πιστεύοντας πως η Σοβιετική Ένωση θα τους υποστηρίξει. Ο Στάλιν όμως ήξερε να κρατάει τον λόγο του στους μεγάλους της Δύσης. (Στους δικούς του δεν τον κράταγε.)

 
Αν τα ποσοστά αντιστρέφονταν και ήμασταν στο 10-90, θα είχαμε την τύχη των πρώην σοσιαλιστικών χωρών. Θα είχαν καταστραφεί 3 γενιές, θα είχε εξαθλιωθεί η χώρα, αλλά τώρα θα ακούγαμε "σοσιαλισμός" και θα μας γυρνούσε το μάτι. Και η οικονομία μας, εφαρμόζοντας πλέον φιλελεύθερες αρχές θα κάλπαζε.  



Εμείς κάνουμε το αντίθετο, προσπαθώντας...


 αυτό από το οποίο μας γλύτωσαν ο Στάλιν και ο Τσώρτσιλ, να το εφαρμόσουμε μόνοι μας για να απολαύσουμε μια αυθεντική, made in Greece, ανθρωπιστική τραγωδία.



  Απέχουμε μερικούς μήνες από το σοσιαλιστικό μας όνειρο. Υπομονή.





Δεν υπάρχουν σχόλια: