"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο Πολάκης ως θέμα εξετάσεων

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ


Επάνω αριστερά στην κόλλα Α4, θαυμάζουμε τυπωμένο το λογότυπο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 


Από κάτω διαβάζουμε το πρώτο θέμα του διαγωνισμού στο αντικείμενο «Δημόσια Πολιτική, Υγεία, Νομοθετική Πρωτοβουλία, Δημόσια Διαβούλευση». 


Αποτελείται από τρεις ερωτήσεις, ας περιοριστούμε όμως στην πρώτη: «Η απόφαση υπέρ της τεχνικής οριακού ελέγχου του αίματος (ΙΝΑΤ) έναντι της μέχρι τότε διαθέσιμης τεχνικής (ELISA) προβλήθηκε από τον αρμόδιο υπουργό ως “το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του υπουργείου Υγείας”. Ποια τα κοινωνικά υποκείμενα που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της απόφασης αυτής;».


Η σωστή απάντηση είναι το όνομα του Παύλου Πολάκη, στον οποίο ανήκει και ο εντός εισαγωγικών κομπασμός. Επειδή, όμως, η ερώτηση είναι στον πληθυντικό, φαντάζομαι ότι ο διαγωνιζόμενος, αν θέλει να πάρει καλό βαθμό, θα πρέπει να αναφέρει και τον ΣΥΡΙΖΑ, τα κινήματα, τις συλλογικότητες, τις πλατείες και ό,τι άλλο έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία (ενδεχομένως και τον Πάνο Καμμένο...), ώστε να γίνει υπουργός ο Πολάκης και να πραγματοποιήσει «το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του υπουργείου Υγείας».  


Υποθέτω ότι οι υπόλοιπες δύο ερωτήσεις, που συμπληρώνουν το πρώτο θέμα του διαγωνισμού, δεν έχουν καμία σημασία.  


Ο διαγωνιζόμενος μπορεί να τις παραλείψει, χωρίς καμία επίπτωση στον βαθμό του, εφόσον...


 γνωρίζει σε ποιον οφείλει το υπουργείο Υγείας το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του...



Δεν υπάρχουν σχόλια: