"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (12/11/ΧΧΧΧ)

333 π.Χ: Ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες στην Ισσό.

1933: Δημοσιεύεται η πρώτη φωτογραφία του υποτιθέμενου τέρατος του Λοχ Νες.

1954: Κλείνει ο σταθμός υποδοχής μεταναστών στο νησί Έλις της Νέας Υόρκης.
1923: Πεθαίνει ο Ερνέστος Τσίλερ, γερμανός αρχιτέκτονας με σημαντικό έργο στην Ελλάδα, όπου σχεδίασε πάνω από 900 κτίρια.
1989: Πεθαίνει η Ντολόρες Ιμπαρούρι, γνωστότερη ως Πασιονάρια. Θρυλική μορφή του ισπανικού εμφύλιου πολέμου και του κομουνιστικού κινήματος.


2013: Φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών μία από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου αλλά και του κινηματογράφου, η Αντιγόνη Βαλάκου  











2016: Χάνει τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών ο δημοσιογράφος και βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής, Γιώργος Γεωργιάδης, αφού πάλεψε για πολλούς μήνες με την επάρατη νόσο 






2017: Πεθαίνει σε ηλικία 82 ετών ο δάσκαλος και ερευνητής με την αυτόνομη και ισχυρή φωνή στη μελέτη της νεότερης ελληνικής Ιστορίας,  Βασίλης Κρεμμυδάς .

Δεν υπάρχουν σχόλια: