"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (11/11/ΧΧΧΧ)

1215: Η 4η Σύνοδος του Λατερανού υιοθετεί το Δόγμα της Μετουσίωσης (Transubstantiatio), σύμφωνα με το οποίο κατά τη Θεία Ευχαριστία ο Άρτος και ο Οίνος μετουσιώνονται σε Σώμα και Αίμα του Χριστού.
1790: Οι Άγγλοι εισάγουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη χρυσάνθεμα από την Ιαπωνία.
1912: Η Συνέλευση της Σάμου με πρόεδρο τον Θεμιστοκλή Σοφούλη κηρύσσει την ένωση με την Ελλάδα.
1940: Το πρώτο τζιπ βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής.
1950: Σμήνος Ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών αναχωρεί για την Κορέα, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκεί επιχειρήσεις, υπό τις δυνάμεις του ΟΗΕ.
1962: Εγκαινιάζεται από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
1945: Γεννιέται ο Ντανιέλ Ορτέγα, ηγέτης των Σαντινίστας, που ανέτρεψαν το δικτάτορα Σομόζα και πρόεδρος της Νικαράγουα.
1990: Πεθαίνει ο Αλέξης Μινωτής, ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου.

2016: Πεθαίνει σε ηλικία 82 ετών ο Λέοναρντ Κοέν, ο Καναδός λογοτέχνης της ροκ μουσικής του οποίου τα τραγούδια συνδύασαν θρησκευτικές απεικονίσεις με θέματα τη λύτρωση και τη σεξουαλική επιθυμία και του έφεραν την αναγνώριση σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: