"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Υβρεις και ψέματα, η στρατηγική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ



Σοκαρίστηκαν, λέει, στο Μέγαρο Μαξίμου από τις ύβρεις του Κώστα Ζουράρι. Μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις των φιλάθλων Ολυμπιακού και Αρη απαίτησαν την αποχώρησή του από την κυβέρνηση. Σοκαρίστηκε, λέει, και ο Πάνος Καμμένος και ζήτησε τηλεφωνικά από τον υφυπουργό Παιδείας να παραιτηθεί.  


Είναι άγνωστο μέχρι πού μπορεί να φτάσει η προπαγάνδα και η εξαπάτηση των πολιτών από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.


ΟΙ βωμολοχίες του Κώστα Ζουράρι, όντως, και απαράδεκτες είναι και αιτία παραίτησης αποτελούν. Αλλά, ως προς τι το σοκ και η έκπληξη; Αποτελεί, όμως, απορίας άξιον γιατί κανείς δεν σοκάρεται από τη χυδαία φρασεολογία που χρησιμοποιεί καθημερινά ο Παύλος Πολάκης και πολλά ακόμα κυβερνητικά στελέχη.  


Τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν υιοθετήσει αυτή την τακτική από τα χρόνια της αντιπολίτευσης. Με ψέματα και ύβρεις εκμεταλλεύθηκαν την οργή και την απόγνωση της καταταλαιπωρημένης από τα μνημόνια κοινωνίας. Υποδύθηκαν τους τιμωρούς και υποσχέθηκαν τα πάντα… όλα καθυβρίζοντας όποιον βρισκόταν απέναντί τους.

 
ΚΟΡΥΦΑΙΑ στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βροντοφώναζαν με χυδαίες εκφράσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων.  


Εκείνοι ήταν που χαρακτήριζαν προδότες μενουμευρωπαίους, Τσολάκογλου, δοσίλογους, γερμανοτσολιάδες όποιον ψήφιζε «στα… τέσσερα» τα μνημονιακά μέτρα και τους απειλούσαν με κρεμάλες στο Σύνταγμα. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να ανέλθουν στην εξουσία.

 
ΚΑΙ με αυτό τον τρόπο κυβερνούν. Ακόμα και τώρα που δεν έσκισαν τα μνημόνια, ακόμα και τώρα που ψηφίζουν πανηγυρίζοντας επώδυνα μέτρα που είχαν αποφύγει προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχουν αλλάξει τακτική. Συνεχίζουν να καθυβρίζουν και να λένε ψέματα. Ψέματα που προκαλούν την κοινή λογική.

 
ΚΟΒΟΥΝ μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Αυξάνουν φόρους και εισφορές. Κι όμως θριαμβολογούν γιατί δίνουν ψίχουλα με το μέρισμα. Ακόμα και τώρα το παίζουν επαναστάτες και υπόσχονται πως σε επτά μήνες θα βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια. Ενώ την ίδια ώρα ο Ντάισελμπλουμ αποκαλύπτει πως εκείνος είχε ζητήσει την αποπομπή Βαρουφάκη. Και ο Τσίπρας, απλά, εκτέλεσε την εντολή του. Και ο «mr. Euroworking Group» Τόμας Βίζερ αποκαλύπτει πως αν και εφόσον συμφωνηθεί ρύθμιση χρέους θα συνοδεύεται με νέα επώδυνα μέτρα και θεωρεί την καθαρή έξοδο απίθανη.

 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν πρόκειται να αλλάξει στρατηγική. Με ύβρεις, συκοφαντίες και ψέματα θα συνεχίσουν έως το τέλος. Εως την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες. Γιατί...
 στην πραγματικότητα, ούτε μπορούν ούτε έχουν τη βούληση να κυβερνήσουν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να παραμείνουν όσο περισσότερο μπορούν στην εξουσία. Και γι’ αυτό τον σκοπό κάνουν τα πάντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: