"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΠΑΣΟΚικός ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΣ: ΔΗ.ΣΥ. Όπως λέμε Δημοκρατική Σύριζα

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΕΤΡΑΔΗ



Σε λίγες βδομάδες η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, η Δημοκρατική Αριστερά και επιφανή στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ πρόκειται να ψηφίσουν αρχηγό μιας νέας Κεντροαριστεράς. Χωρίς να έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα πιστεύει αυτή η Κεντροαριστερά! Επισήμως. Γιατί ανεπίσημα το είδαμε στην προχτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Πιστεύει Πασοκοσύριζα. Στην πράξη.



Για να μην πολυλογούμε, κατά την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, και ενώ η αντιπολίτευση είχε συμφωνήσει από τον Σεπτέμβριο να μην ψηφίζει νομοσχέδια που δεν στηρίζονται από σύμπασα τη συγκυβέρνηση, η μέλλουσα Κεντροαριστερά αποδείχτηκε όχι απλώς διχασμένη, αλλά σωτήρια για τον ΣΥΡΙΖΑ!



Με δεδομένη την άρνηση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, και συγκεκριμένα το άρθρο 3, η ευκαιρία για την αντιπολίτευση ήταν μοναδική να φανεί η μειοψηφική γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με κάτω από 140 ψήφους


Αυτό θα ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στην αλαζονεία με την οποία κυβερνάει και μιλάει διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ σαν να εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού! Κι αυτό ήταν πολιτικά πολύ πιο σοβαρό από οποιαδήποτε άλλη σκέψη.



Το νομοσχέδιο, και το άρθρο 3, θα περνούσε έτσι κι αλλιώς πλειοψηφικά, αφού το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» και η Χρυσή Αυγή «όχι», ενώ αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές απουσίαζαν. Επομένως, οι επιθυμίες των trans που κανοναρχούσε δεν κινδύνευαν.



Αντί γι αυτή την πολιτική κίνηση- μήνυμα στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, που θα τη στρίμωχνε και θα αναγκαζόταν να συμμαζευτεί και για επόμενα νομοσχέδια με τα οποία αντιδρούν οι ΑΝΕΛ, τα κόμματα που θέλουν να φτιάξουν μια ενιαία κεντροαριστερά, αλλά δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε σε πασιφανείς πολιτικές κινήσεις, πολυδιασπάστηκαν!



Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ Φώφη Γεννηματά, πρωταγωνιστής του εγχειρήματος και υποψήφια αρχηγός του νέου φορέα, απουσίασε από την ψηφοφορία γιατί είχε εκδήλωση στην Κρήτη!! Είτε η ίδια δεν έχει το πολιτικό κριτήριο να καταλάβει τι είναι σοβαρότερο από τι, είτε ήθελε να δώσει χέρι βοήθειας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει, δεν κάνει για αρχηγός Κεντροαριστεράς που θα είναι απέναντι από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ.



Ο πρόεδρος του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης (επίσης υποψήφιος αρχηγός της Κεντροαριστεράς) και οι βουλευτές του κόμματος αποφάσισαν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι ιδεολογικούς λόγους! Προτίμησαν δηλαδή να είναι κοινοβουλευτικά συνοδοιπόροι του κόμματος που έχει διαλύσει οικονομικά και κοινωνικά τους πολίτες, με μια πολιτική που δεν έχει δει πιο ξενόδουλη ο τόπος! Αντί να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα σ αυτούς που υπηρετούν αυτή την πολιτική. Ωραία ιδεολογική και πολιτική ανάλυση έκαναν! Και ωραίος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο κ Θεοδωράκης αν εκλεγεί αρχηγός!



Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ Θεοχαρόπουλος ψήφισε το νομοσχέδιο σε αντίθεση με τη γραμμή της συμπαράταξης για «παρών»!



Οι μισοί βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που υποτίθεται ότι θα ψήφιζαν «παρών», ήταν απόντες στη διάρκεια της ψηφοφορίας!



Με δεδομένο ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το άρθρο 3 τέσσερις (4) βουλευτές, από τους οποίους οι τρείς ΠΑΣΟΚογενείς (Μπόλαρης, Μιχελογιαννάκης, Γιαννιά), η ευκαιρία να δει ο ελληνικός λαός πόσο γυμνή κοινοβουλευτικά είναι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, χάθηκε.



Δεν είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση σώζει την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά σαν εικόνα. Γιατί θέμα δεδηλωμένης δεν υπάρχει σε τέτοια νομοσχέδια, όπως λένε ανεύθυνα ακόμα και πολιτικοί παράγοντες!! Την έσωσε, όμως, ουσιαστικά και πρακτικά το 2015 όταν  ψήφισε μαζί της το δεύτερο μνημόνιο, ενώ θα μπορούσε να την είχε ρίξει και να εξανάγκαζε σε νέες εκλογές. Και πάλι σε νέες. Τίποτε χειρότερο δεν θα συνέβαινε στη χώρα από όσα έφερε και φέρνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εδώ και 3 χρόνια.



ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι πάνε σε ένα μήνα να ψηφίσουν για αρχηγό της Κεντροαριστεράς. Η οποία δεν υπάρχει καν σαν φορέας ή κόμμα! Όπως δεν θα υπάρχει...
 Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές! 


Ωραία σύμπραξη! 


Αλλά, μέχρι να γίνουν οι εκλογές, μπορούν όλοι αυτοί να φτιάξουν έναν φορέα υπό την ομπρέλα της ΔΗΣΥ. Της Δημοκρατικής Συριζα δηλαδή. Έτσι κι αλλιώς αυτήν υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: