"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: O ποιητής των αιδοίων παρουσίασε τα νέα του ποιήματα: Έρωτας είναι όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της... ( μερακληδικο video)

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τη νέα του ποιητική συλλογή.


Η ποιητική συλλογή έχει τίτλο «Επί σωμάτων λέξεων» και η παρουσίαση της έγινε στον Ιανό, παρουσία επιφανών στελεχών της κυβέρνησης όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς και Ν. Καρανίκας αλλά και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας. 


Ο έρωτας είναι πάλι στο επίκεντρο του ποιητή Κουράκη με στίχους όπως: «Έρωτας είναι /όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της, /αναρωτηθείς για κλάσμα δευτερολέπτου μήπως /τότε /πρωτοβγαίνεις στη ζωή /κι αντικρίζεις το φως! Γιατί εν τέλει... Όταν τα κορμιά του έρωτα /ανασμιλεύονται /Οι λεγεώνες της ιστορίας /αποδομούνται».


Στη νέα συλλογή υπάρχει και άλλες αναφορές, όπως στη λογική: «Δεν πρέπει να κατεβάζεις μονορούφι και νηστικός τη λογική. Θα παραπατάς. Πάντα χρειάζεται μισή φέτα όνειρο και λίγες θρούμπες ουτοπίες». 


Δείτε τον ποιητή να απαγγέλει:





Δεν υπάρχουν σχόλια: