"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Τα πούλησαν για παλιοσίδερα και αυτά απογειώθηκαν

Μάλλον ευκαιρία χτύπησαν οι Αραβες της Turboshaft FZE, που αγόρασαν τα δύο παροπλισμένα Airbus A340-300 της Ολυμπιακής.  


Υστερα από ένα πολυετές σίριαλ για την κατάστασή τους και για το ότι παρέμεναν στο Δημόσιο χωρίς λόγο, τελικά πουλήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι για 4,2 εκατ. Και όλοι έλεγαν «πάλι καλά που τα πήραν κάποιοι άγνωστοι και τα ξεφορτωθήκαμε»


Ελα, όμως, που τα δύο υπερατλαντικών πτήσεων μεγάλα αεροσκάφη είχαν μέσα τους κρυμμένο... τσαγανό; 


Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας τα δύο τετρακινητήρια θηρία που φέρουν ακόμη τα χρώματα της παλαιάς Ολυμπιακής απογειώθηκαν από το «Ελ. Βενιζέλος» με περίσσια υπερηφάνεια και, με ενδιάμεση στάση στο Ιράν, κατευθύνθηκαν στο Καζαχστάν.  


Εκεί, στην παλαιά σοβιετική δημοκρατία όπου βρίσκεται η μητρόπολη της ρωσικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, όπως και το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, βετεράνοι τεχνικοί θα τους ξαναδώσουν ζωή, λένε οι πληροφορίες.


Τώρα στο ερώτημα γατί τα δύο αεροσκάφη, το μοντέλο των οποίων παραμένει σε παραγωγή και ελάχιστα από τη σειρά τους έχουν αποσυρθεί διεθνώς, έμεναν αναξιοποίητα, η απάντηση βρίσκεται στην...
 αβάστακτη ελληνική αβελτηρία. 


Είχαν μπλέξει στη γραφειοκρατία, καθώς οι τίτλοι κυριότητάς τους βρίσκονταν σε κυπριακή εταιρεία ειδικού σκοπού μέσω της οποίας τα είχε αγοράσει το 1999 το Δημόσιο για να μην μπλέξουν με τα χρέη του κρατικού δεινόσαυρου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: