"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Ασυνάρτητοι και μοιραίοι αντάμα



Στα δύο χρόνια που κυβερνά το τυχάρπαστο υβρίδιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μία μόνο πολιτική ακολούθησε με συνέπεια. Την πολιτική τού «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν». 


Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί:  


1) Η εξαγγελία του κ. Νίκου Παππά για την ίδρυση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας· έγινε ανέκδοτο στα social media με το διακριτικό #greek_NASΑ. 


2) Οι «σοφίες» του κ. Νίκου Ξυδάκη ότι πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα, την ώρα που το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων σε ευρώ έπαιρνε τον μεγάλο ανήφορο· το μεσημέρι το επιτόκιο του διετούς έχε φτάσει το 9,4%! 


3) Το γεγονός ότι ο μεν πρωθυπουργός δηλώνει ότι ολοκληρώσαμε τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση, ενώ ο υπουργός των Οικονομικών γράφει ότι ολοκληρώσαμε το 1/3 αυτών, ολοκληρώνουμε όπου να ’ναι το άλλο 1/3 και αγνοούμε τι γίνεται με το υπόλοιπο.  


Οι επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική κάνουν την πολιτική του Τραμπ στο μεταναστευτικό να μοιάζει με καλοστημένη επιχείρηση.
 

Δυστυχώς, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχαν μόνο μία ιδέα για τη διακυβέρνηση κι αυτή ήταν λάθος. Η λογική τους ήταν ότι μπορούν να εκβιάσουν την Ευρώπη με Grexit για περισσότερα δανεικά κι αγύριστα. Νόμιζαν πως έτσι θα σκορπάνε λεφτά για να φτιάξουν μια «νέα πολιτική κυριαρχία». Ονειρεύονταν δηλαδή την επανάληψη της περιόδου 2004 - 2009, που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Κρίμα που το όνειρό τους έσβησε στην έλλειψη ρευστότητας, αυτή που δεν μας παρείχαν οι εταίροι που καταγγέλλουν...
 

Δύο είναι τα βασικά στοιχεία του λαϊκισμού: ασυναρτησία και καταγγελία.  


Είναι ικανοί για τα χειρότερα και πάντα θα καταγγέλλουν τους άλλους επειδή δεν προκύπτουν τα βέλτιστα. Ετσι έκανε με την εντολή για απαγόρευση της μετανάστευσης από επτά μουσουλμανικές χώρες ο Ντόναλντ Τραμπ. Μόλις δημιουργήθηκε το μπάχαλο, διέψευσε ότι επρόκειτο για απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους (ασχέτως αν το έλεγε ο ίδιος και οι επιτελείς του) και κατήγγειλε πρώτα τα ΜΜΕ και μετά τους φιλελεύθερους για την κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε στα αεροδρόμια.
 

Με τον ίδιο τρόπο ο κ. Νίκος Παππάς, μετά την πάνδημη καζούρα που δέχτηκε για την #greek_NASA άρχισε τις καταγγελίες: 
«Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας». Βεβαίως, η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας από το 2004 και όπως έγραψε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας «δεν μπορώ να φαντασθώ ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του δραστήριου ΙΑΔΕΕΤ (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης) το οποίο πλαισιώνεται από εξαιρετικούς επιστήμονες και... το 2015 το ΙΑΔΕΕΤ υλοποιούσε τουλάχιστον 40 ερευνητικά προγράμματα, πολλά από αυτά σε συνεργασία και με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ - European Space Agency)» (Protagon 31.1.2017).
 

Στο σύμπαν των λαϊκιστών η αλήθεια δεν έχει σημασία. Ούτε τα δεδομένα, όπως π.χ. ότι τον Ιούλιο χρειαζόμαστε 6,2 δισ. για να αποπληρώσουμε τόκους.  


Η χρεοκοπία πλησιάζει και τα παιδία, του κατά Βαρουφάκη «αριστερού τσούρμου», παίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: