"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Το σύμπαν μπορεί να περιμένει!

Κάθε εξουσιαστική δομή που χάνει τα λαϊκά ερείσματά της και την επαφή της με την κοινωνία επιδίδεται σε προπαγανδιστικές καμπάνιες που κινούνται στα όρια της ονειροφαντασίας και της φαιδρότητας.


Οι Ελληνες την περίοδο της κρίσεως, την ώρα που χάνουν τις δουλειές και τις περιουσίες τους, στερούνται τα βασικά και αποχαιρετούν συγγενείς και φίλους που ξενιτεύονται, ακούν πομφόλυγες για... διαστημικές υπηρεσίες και κατάκτηση του γαλαξία.


Πριν από λίγα χρόνια κυβερνήσεις που παρέπαιαν διοχέτευαν στον λαό φημολογίες για κοσμοδρόμια στην Πύλο, υπογειοποίηση της Κηφισίας και πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου. Οσο πύκνωναν οι παραζαλισμένες αφηγήσεις μεγαλειωδών σχεδίων, η πραγματική οικονομία διαλυόταν και η εθνική κυριαρχία μηδενιζόταν. Τα κοσμοδρόμια στην Πύλο έγιναν λογαριασμοί ΕΝΦΙΑ και ειδοποιητήρια για κατασχέσεις και η υπογειοποίηση της Κηφισίας πραγματοποιήθηκε μόνο λεκτικά, ενώ έπαιρναν σάρκα και οστά οι χειρότεροι εφιάλτες των μεροκαματιάρηδων, των νέων και των συνταξιούχων.


Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που η «δημοκρατία» σχολίασε στο πρωτοσέλιδο θέμα της τη σύσταση της ελληνικής διαστημικής υπηρεσίας με το θέμα, το οποίο έφερε τον τίτλο «Χαμένοι στο Διάστημα! Η κυβέρνηση αγνοεί τα πραγματικά προβλήματα και στήνει ξαφνικά “πόλεμο των άστρων”».


 «Ολα τα 'χαμε, η ελληνική διαστημική υπηρεσία μάς έλειπε. Την ίδρυσή της ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, λες και η κυβέρνηση έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και βρήκε πεδίο ανάπτυξης στις διαστημικές εφαρμογές».


Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι...


η ενασχόληση με το Διάστημα την ίδια στιγμή που το εισόδημα των πολιτών είναι πλέον ορατό μόνο διά μικροσκοπίου, η δημόσια υγεία καταρρέει και το κοινωνικό κράτος εξαϋλώνεται, πέρα από αμηχανία και πανικό, φανερώνει και κακή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής.


Πριν από την αστρόσκονη και τις εσχατιές του Διαστήματος η κυβέρνηση καλό θα είναι να ασχοληθεί με τις... γήινες αρμοδιότητές της στις οποίες αποτυγχάνει να επιδείξει θετικά αποτελέσματα.


Το σύμπαν μπορεί να περιμένει!


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: