"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ενας Θησέας που τον έλεγαν Προκόπη (και ο νεοφιλελέυθερος Μινώταυρος)



Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας (σ.σ.: δηλαδή του προέδρου όλων των Ελλήνων πλην των νεοφιλελεύθερων) στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ θα μπορούσε να διδάσκεται από μόνη της ως ύψιστο παράδειγμα.


Διότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έδειξε σε όλους πώς μπορείς να πάρεις τον απλοϊκό λόγο ενός συριζαϊκού troll των social media (σ.σ.: αυτούς που δίνουν σε όποιον ή ό,τι δε γουστάρουν το προσωνύμιο «νεοφιλελέ» και καθαρίζουν απλά και τσίφτικα, μαζεύοντας like από τους συντρόφους τους) και να τον κάνεις να φαίνεται σαν σοβαρή τοποθέτηση.


Είναι άγνωστο αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να συγγράψει τον λόγο του ζήτησε τη βοήθεια του Στέλιου Παππά (σ.σ.: πατέρα του Βουλευτή Επικρατείας και ιδεολογικού ταγού του κυβερνώντος κόμματος) ή κάποιου αρθρογράφου της Αυγής και διαπύρσιου πολέμιου του νεοφιλελευθερισμού. Αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να δημοσιευθεί στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ή να έχει εκφωνηθεί από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.


Είπε λοιπόν ο Πρόεδρος όλων των Ελλήνων πλην Νεοφιλελεύθερων ότι «ολοένα και περισσότερο η οικονομία, θυμίζει το μυθικό Λαβύρινθο, με την έννοια ότι η είσοδος είναι ορατή, αλλά η έξοδος μακρινή, δαιδαλώδης και αδιευκρίνιστη». 


 Και ποιος είναι ο Μινώταυρος σε αυτόν τον λαβύρινθο της σύγχρονης οικονομίας; 


Μα είναι σαφές (σ.σ.: πες τα Πρόεδρε…): «Αυτός ο οικονομικός Λαβύρινθος που έχει το δικό του Μινώταυρο, ως αρχιτέκτονα αλλά και ως αμείλικτο φύλακα της εφιαλτικής χαοτικότητάς του, είναι το γνήσιο τέκνο, της νεοφιλελεύθερης οικονομικής αντίληψης». 


Καταλάβατε τώρα; 


Ο Εχθρός βρέθηκε! Τον βρήκε ο Πρόεδρος για την ακρίβεια. Και ήταν απλό να βρεθεί. Αρκεί να διαβάζει κανείς την Αυγή.


Και ο Πρόεδρος συνέχισε: «Μέσα σ’ αυτόν τον οικονομικό Λαβύρινθο κι αντιμέτωπος με το νεοφιλελεύθερο Μινώταυρο, ο θεσμικός Θησέας (σ.σ.: εκεί θα ξερόβηξε λίγο, αφήνοντας τους ακροατές του να πιάσουν το υπονοούμενο ότι εννοεί τον εαυτό του…) καλείται, υπό όρους που παραπέμπουν στην ιστορία του Δαυίδ απέναντι στον Γολιάθ, να φέρει σε πέρας την αποστολή του», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε: 
 
«Την επανίδρυση ενός κανονιστικού εποικοδομήματος (σ.σ.: πιθανότατα να εννοούσε την κατάργηση του ΑΣΕΠ και τις «γαλάζιες» προσλήψεις στο Δημόσιο με τη μέθοδο της «γαλάζιας» συνέντευξης), το οποίο θα μπορέσει να υπερασπισθεί τον Ανθρωπο (σ.σ.: εντάξει όταν λέμε «Ανθρωπο» δεν εννοούμε τον Νεοφιλελεύθερο αλλά τον άλλον τον καλό…) και το κοινωνικό σύνολο κυρίως δια της αποκατάστασης του κανόνα δικαίου (σ.σ. κι άλλες προσλήψεις…) και της έννομης τάξης στον θεσμικό τους θρόνο που πρέπει επιπλέον να στηρίζεται πάνω σε δημοκρατικό βάθρο (σ.σ.: δηλαδή σε δανεικά και στη φορολόγηση των νεοφιλελεύθερων).


Την καλύτερη απάντηση (σ.σ.: πάντα στα πλαίσια του ευγενούς «σπορ» του τρολαρίσματος) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ.σ.: και του Καραμανλισμού) έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Μπεν Σασόν Μεναχέμ. Ο οποίος...

παρουσιάζοντας στους φοιτητές του τον κ. Παυλόπουλο αναφέρθηκε στο μεγάλο επιστημονικό έργο του προέδρου της Δημοκρατίας (σ.σ.: την εκτόξευση του ελλείμματος) και τον κάλεσε να διδάξει στο Πανεπιστήμιο ώστε να βοηθήσει τους ισραηλινούς φοιτητές να μιλήσουν τη γλώσσα της επιστήμης (σ.σ.: ωστε να διδαχθούν επιτέλους και αυτοί πώς μπορείς να επιβιώνεις και να γίνεσαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως των πολιτικών σου επιδόσεων ως υπουργός).


Δεν υπάρχουν σχόλια: