"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΑ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι πρόσφυγες… επενδυτές και η «μεταρρύθμιση» της ώρας



Eίναι πραγματικά εντυπωσιακό πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν σταματάει να δουλεύει ή μάλλον να μας δουλεύει ούτε στιγμή, ούτε καν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

 
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ από τον τομέα των επενδύσεων. Ο Μάρδας «ξαναχτύπησε». Αφού πρώτα δημιούργησε το ονειρικό project για το ελληνικό νησί που θα γινόταν το «θερινό Νταβός», τώρα είχε μια πρωτοποριακή ιδέα που συνδυάζει τη λύση του προσφυγικού ζητήματος αλλά θα φέρει και χρήματα στη χώρα.

 
ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ όσους κατατρεγμένους πρόσφυγες μένουν στους καταυλισμούς και διαθέτουν πάνω από 250.000 € να επενδύσουν στη χώρα μας. Να αγοράσουν κάποιο ακίνητο και σε «αντάλλαγμα» να τους δώσουμε άδεια παραμονής. 


  Δυστυχώς η πραγματικότητα έχει προλάβει τον υπουργό. Τον τελευταίο χρόνο κάποιοι Σύροι που διέθεταν πολλά χρήματα αγόρασαν ακίνητα σε χώρες τις Ε.Ε. Από την άλλη είναι μάλλον απίθανο οι κατατρεγμένοι που βρίσκονται με τις οικογένειές τους στα hotspots να διαθέτουν τέτοια οικονομική επιφάνεια.
 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, έτσι είναι τα πράγματα. Πρώτα έδιωξαν όσους ξένους επενδυτές ήθελαν να ρίξουν λεφτά στη χώρα μας. Και τώρα… παρακαλούν τους πρόσφυγες!
 
ΑΦΟΥ, λοιπόν, ο Μάρδας έλυσε το πρόβλημα των επενδύσεων, το οικονομικό επιτελείο έχει «καινοφανείς» ιδέες για τα δημόσια έσοδα. Τι άλλο από νέες αυξήσεις φόρων;  



Σχεδιάζουν νέες επιβαρύνσεις στο φόρο εισοδήματος, στη φορολόγηση ακινήτων, στη φορολόγηση αυτοκινήτων και στον ΕΦΚ των καυσίμων.

 
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο νέος «αριστερός» δίκαιος καταμερισμός των βαρών, η κοινωνική δικαιοσύνη που ευαγγελίζεται το Μαξίμου. Ο λογαριασμός, τελικά, πάει σε όλους ανεξαιρέτως ακόμα κι αν βγάζουν 600 € το μήνα.
 
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι σκληρή, όσο κι αν προσπαθεί να την κρύψει η κυβέρνηση πίσω από τη «μάχη» με τα συμφέροντα που την… πολεμούν: 


Μηδενικές επενδύσεις, φορολογία στα ύψη και καμία βούληση για προώθηση μεταρρυθμίσεων. 


Η μόνη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να παίζει καθυστερήσεις σε όλα τα μέτωπα. Η μοναδική… μεταρρύθμιση από όσες ήταν υποχρεωμένη να κάνει και την πραγματοποίησε ήταν η προχθεσινή αλλαγή της ώρας.  



Ναι, για αυτό το ζήτημα -ευτυχώς ακόμα- τα γεμάτα ιδεοληψίες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εκφράσει την αντίδρασή τους. Εως τον Οκτώβριο έχουμε ακόμα καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: