"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Η ώρα της πληρωμής των γελοίων πολυπολιτισμικών ιδεασμών μας




Ολα τα είχαμε, το (αφηνιασμένο) ακραίο, φονταμενταλιστικό Ισλάμ μάς έλειπε. Η Δύση είναι σε πόλεμο και, ίσως, είναι η πρώτη φορά που δεν τον... άρχισε η ίδια. Ακόμη και στη Συρία, όπου ανακατεύτηκε κακώς για να στηρίξει έναν δικτάτορα, ή στο Ιράκ νωρίτερα, δεν ξεκίνησε έναν πόλεμο θρησκειών και πολιτισμών. Eναν «συνηθισμένο» πόλεμο, όπως είχε μάθει χιλιετίες τώρα, έκανε. Για να κρατήσει κατακτήσεις τώρα, για να κατακτήσει παλιότερα. Τώρα είναι αντιμέτωπη με κάτι που ποτέ δεν την απασχόλησε ιδιαίτερα, μεθυσμένη όπως ήταν με την κατάκτηση πλούτου, γνώσης και ελευθερίας, ενίοτε απόλυτης και κατοχυρωμένης. 


Oλα αυτά τώρα αμφισβητούνται σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.


Η Δύση δεν έχει μάθει να διεξάγει ολοκληρωτικούς πολέμους. Η, μάλλον, τη μόνη φορά που το έκανε είδε το άσκημο πρόσωπό της στον καθρέφτη της Ιστορίας και... τρόμαξε. Δεν έσπασε τον καθρέφτη, αλλά άλλαξε η ίδια. Πενήντα χρόνια μετά βρέθηκε πάλι να κατακτά τον κόσμο, τώρα με χρήματα, σινεμά, ηλεκτρονικά τηλέφωνα και ρομπότ. Ακόμη και τεράστιες κοσμοθεωρίες όπως τον κομμουνισμό νίκησε, πάντα με τον ίδιο τρόπο. Eδειξε τον καλύτερο κόσμο που «είναι δυνατός». 


Τώρα, όμως, ένας άλλος κόσμος παρουσιάζεται, αλλιώτικος και άγνωστος, ως τώρα.


Στηριγμένος στο απόλυτο αντίθετο του Διαφωτισμού, ο σκοταδισμός του Ισλάμ, το μίσος για το θαύμα του ανθρώπου της γνώσης, της επιστήμης και της ελευθερίας, καταφεύγει στο άγνωστο όπου η θρησκεία δεν καθοδηγεί, παρηγορεί και συμβουλεύει, αλλά καταδικάζει, υποδουλώνει και σκοτώνει. Το φονταμενταλιστικό Ισλάμ δεν είναι μία θρησκεία όπως οι άλλες. Είναι νομικό και πολιτικό σύστημα όπως της Βόρειας Κορέας, αλλά αντί για έναν τρελό δικτάτορα έχει τους ιμάμηδες, που λειτουργούν ως εκπρόσωποι της υπέρτατης αρχής. Του προφήτη.


Η Δύση έχει σοβαρό πρόβλημα. Αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να το πολεμήσει. Η Σώτη Τριανταφύλλου έχει δίκιο: «Η διαφορά μεταξύ μουσουλμάνων είναι μόνο μεταξύ όσων είναι διατεθειμένοι να "ανατιναχτούν" καθ' οδόν προς τον Παράδεισο και των άλλων, των περισσότερων, που... διστάζουν. Ολοι όμως συμφωνούν με τους πρώτους, ως προς τα βασικά». Iσως, μάλιστα, οι πολλοί να ζηλεύουν τους λίγους, γιατί πιάνουν πρώτο τραπέζι πίστα στον Παράδεισο, λέω εγώ. 


Oσο για εμάς... 
ας προσέχαμε. 


Και ιδίως όσοι τους «έφεραν» στην αυλή μας, και τώρα σκοτώνονται για τα «δικαιώματα των προσφύγων μουσουλμάνων». 


Ο ελληνικός λαός απέδειξε πως είναι φιλόξενος. Εχει, όμως, και το δικαίωμα να νιώθει ασφαλής και όχι υποκείμενο γελοίων πολιτισμικών ιδεασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: