"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΑ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο Mr Νταβός του Νότου και οι επενδυτές.


Ο κ. Μάρδας ως υφυπουργός εξωτερικών για οικονομικές υποθέσεις, έχει την αγωνία των επενδύσεων στην Ελλάδα. Και επειδή αυτό το αντικείμενο ούτε ως υπόθεση εργασίας δεν στέκει, (επενδύσεις στην Ελλάδα!), εκδήλωσε την εσωτερική πίεση που υφίσταται με μια δήλωση που προκάλεσε το πανελλήνιο- αρνητικό- ενδιαφέρον.  Δικαιολογημένα τα σχόλια που εισπράττει.


Ο κ. Μάρδας δεν είναι λιγότερο ευαίσθητος από τους ιδεοληπτικούς της κυβέρνησης που, δοκιμασμένοι στον οπορτουνισμό, καταφέρνουν να κρύβουν τις μύχιες προθέσεις και διαθέσεις τους. Απλώς, είναι λιγότερο πολιτικός. Και, καθώς βλέπει πως δεν έχει ουσιαστικό αντικείμενο από το οποίο θα κριθεί, υποπίπτει σε συνεχή ατοπήματα.


Κατ αρχάς θα του συνιστούσα να αφαιρέσει εκείνο το «politician» από τον τοίχο του στο  facebook (https://www.facebook.com/mardasdimitris/). Δεν είναι politically correct.


Δεύτερον, να σκεφθεί τις ρήσεις πεπειραμένων πολιτικών περί πολιτικής. («Στην πολιτική άλλα λέγονται και δεν γίνονται και άλλα γίνονται και δεν λέγονται»). 


Τρίτον, να πάρει υπόψη του πως οι δηλώσεις γίνονται την κατάλληλη στιγμή


Και τέταρτον- και σπουδαιότερον- πως υπάρχει και η διάσταση του ανθρωπισμού ακόμη και στην πολιτική, την οποία για πολλά χρόνια πιστεύαμε πως την υπηρετεί η λεγόμενη αριστερά. Δεν γνωρίζω αν αυτή η αριστερά, με το «ανθρώπινο πρόσωπο», υπήρξε ποτέ, η αριστερά που βιώσαμε όμως, μακρόθεν, και βιώνουμε στις ημέρες μας στην Ελλάδα, ενδιαφέρεται μόνο για το ταξικό και κομματικό συμφέρον και για την επαναστατική πρωτοπορία της.  


Αυτά τα συμφέροντα και η διατήρηση της εξουσίας προέχουν ακόμη και της ύπαρξης της Ελλάδας ως χώρας και των Ελλήνων ως έθνους, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη.


Επενδύσεις κ. Μάρδα δεν πρόκειται να γίνουν σε μια χώρα σαν και αυτήν που έχει συνδιαμορφώσει η πολιτική παράταξη που υπηρετείτε. Εξομολογηθείτε τα άγχη σας για να απαλλαγείτε από αυτά και να καταλάβετε ευκολότερα πως όποιοι από τους Σύρους είχαν χρήματα να επενδύσουν δεν θα σέρνονταν στις λάσπες της Ειδομένης ή θα διακινδύνευαν τη ζωή τους, και τη ζωή των οικογενειών τους, στα σαπιοκάραβα των τούρκων απατεώνων (με τη συνδρομή του τουρκικού κράτους).


Όσοι Σύροι ήταν σαν τους Έλληνες αστούς, που, ακόμη και σήμερα προσπαθούν να φάνε από τις σάρκες της χώρας, ή που, με την πρώτη φουρτούνα θα πάρουν των ομματιών τους και θα τραβήξουν για άλλες θάλασσες, τα πήραν, ήδη, τα χρήματά τους και τα …επένδυσαν. 


Όσοι βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, έχουν την αγωνία της επόμενης ημέρας. Αν θα ζούν και αν θα έχουν ένα κομμάτι ψωμί στη σκηνή τους. Γιατί και...  
πίσω δεν μπορούν να πάνε


Για να πληρώσουν τους διεθνείς απατεώνες, είτε πρόκειται για πρόσωπα είτε για κρατικές υπηρεσίες, πούλησαν έναντι πινακίου φακής τα υπάρχοντά τους ελπίζοντας  να φθάσουν στον ευρωπαϊκό παράδεισο. Το πώς έφθασαν το δείχνει το παρακάτω σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: