"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ελληνική εθνική ξεφτίλα με Βέλγικο ονοματεπώνυμο...

Το αίσχος έχει ονοματεπώνυμο και είναι διορισμένο στο Ελληνικό Δημόσιο. Ονομάζεται Γιαν Φαμπρ και... προτιμήθηκε από τον εχθρό της αριστείας και υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά για να διευθύνει τον ιστορικό θεσμό του «Ελληνικού Φεστιβάλ», που διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και το Ηρώδειο.


Ο Φαμπρ μετονόμασε το «Ελληνικό Φεστιβάλ» σε Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αφαιρώντας τη λέξη «Ελληνικό» από τον τίτλο - για προφανείς λόγους...  


Οπως έχει αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία» (21/02/2016), ο Φαμπρ έχει εγγράψει στο μητρώο του μια σαδιστική ενέργεια απερίγραπτης βαρβαρότητας:


Το 2012 συνεργάτες του, ως «ατραξιόν» ενός θεατρικού που ανέβαζε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, πετούσαν γάτες ψηλά στον αέρα, ώστε οι θεατές του έργου να ακούν τις φωνές των βασανισμένων τετραπόδων!  



Αυτό είχε προκαλέσει σάλο στο Βέλγιο και ο Φαμπρ, που είχε τρομάξει από τις αντιδράσεις των φυσιολογικών συμπολιτών του, ετέθη υπό αστυνομική προστασία.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Φαμπρ, προκαλώντας ξεδιάντροπα το δημόσιο αίσθημα, αφενός δήλωσε ότι...  


δεν γνωρίζει τα της χώρας μας, γελοιοποιώντας τον υπουργό που τον «έχρισε» επικεφαλής του σημαντικότερου ελληνικού καλλιτεχνικού θεσμού, και αφετέρου υποσχέθηκε να κάνει το φεστιβάλ μας κάτι σαν τους «Κόκκινους Διαβόλους», την ποδοσφαιρική Εθνική ομάδα του Βελγίου, η οποία είναι «πολυπολιτισμική», λέγοντας ότι την πρώτη χρονιά το φεστιβάλ μας θα αφιερωθεί στο... Βέλγιο, προβάλλοντας έργα Βέλγων καλλιτεχνών αλλά και δικά του!


Η πραγματικότητα, που αρέσκεται στο να διασύρει απόψεις τύπου Φαμπρ, απέδειξε πόσο «λειτουργικές» και «βιώσιμες» είναι οι ιδεοληψίες περί πολυπολιτισμού με το τελευταίο αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα των ισλαμιστών στις Βρυξέλλες.


Και, από την άλλη, κάποιος πρέπει να πει σε αυτόν τον κύριο ότι ο ελληνικός πολιτισμός δεν θα... αναδειχθεί υποβιβαζόμενος σε απομίμηση της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας μιας μικρής χώρας. 


Και δεν βρέθηκε μια πολιτική δύναμη να καυτηριάσει τούτες τις αθλιότητες!


Δεν υπάρχουν σχόλια: