"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Η Υγεία στην Ηλεία στη εποχή της επισφάλειας

Του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου


Για μια ακόμη φορά είχαμε ένα πρωτοσέλιδο για την λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου και ειδικά για την Παθολογική κλινική.

Βέβαια το πρόβλημα εδώ και κάπου δυο χρόνια είναι σε απόλυτα οριακό σημείο αλλά αυτό δυστυχώς δεν έχει κινητοποιήσει ούτε τους αρμόδιους ούτε τον λαϊκό παράγοντα αυτού του έρμου του Νομού.

Και τα ΜΜΕ τι άλλο να κάνουν …..

Δεν μπορούν να έχουν κάθε μέρα πρωτοσέλιδό για τα χάλια της υγείας στην περιοχή μας.

Έχουν και άλλα θέματα έχουν και άλλες υποχρεώσεις

Πάμε σε βουλευτικές εκλογές και σχεδόν αμέσως μετά Δημαρχιακές

Πρέπει να προβληθεί το έργο των τοπικών πολιτικών αστέρων.

Μπορεί να μην βλέπουμε κάποια ουσιαστικά αποτελέσματα από τα πεπραγμένα τους αλλά τα ΜΜΕ έχουν την αποστολή τους να τα βρουν και να τα προβάλουν.

Να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να διαμορφώσουν μια εικονική πραγματικότητα για να πάμε ήρεμοι να κάνουμε το εκλογικό μας καθήκον όποτε κληθούμε.

Όσον αφορά το θέμα της Υγείας στην περιοχή μας πλέον έχουν εξαντληθεί όλα προσχήματα και πλέον δεν αποτελεί καν είδηση.

Στην Αμαλιάδα και στα Κρέστενα το μόνο που θυμίζει Νοσοκομείο είναι η ύπαρξη Διοικητών για εδώ η Κυβέρνηση είναι συνεπέστατη.

Μπορεί να έχουμε σχεδόν άδεια κτίρια  αλλά θα τα λέμε Νοσοκομεία και όλα και όλα θα έχουν και Διοικητή.

Μόνο αν δούμε τι επαγγέλματα έχουν παρελάσει από αυτήν τη θέση θα καταλάβουμε ότι πρώτα και πάνω από όλα είναι η ικανοποίηση της εκλογικής πελατείας των κομμάτων.

Για το Νοσοκομείο του Πύργου ότι και να πούμε το σίγουρο είναι ότι θα το έχουμε ξαναπεί.

Ο Διοικητής όμως τώρα είδε το φως το αληθινό και είπε ότι υπάρχει μια κάποια επισφάλεια στην λειτουργία του.

Αλήθεια πως μεταφράζεται αυτή η επισφάλεια όταν έχουμε να κάνουμε με την ανθρώπινη ζωή???

Καλό είναι να μας πει τι ακριβώς εννοεί και τι προτίθεται να κάνει πέρα από μπαλώματα τα οποία κάποιες φορές επιτείνουν την ήδη εγκατεστημένη επισφάλεια.

Πολλοί συμπολίτες μας ήδη προτιμούν να πάνε κατ ευθείαν στην Πάτρα αντί να πάνε σε δεύτερο χρόνο αφού πρώτα περάσουν από το Νοσοκομείο του Πύργου.

Και αν το Νοσοκομείο του Πύργου λειτουργεί όπως λειτουργεί κάπου δυο χρόνια τώρα και δεν υπάρχει πρόβλημα που να τους κινητοποιεί ας το αφήσουν έτσι και όπου βγει για να χρησιμοποιήσουμε μια προσφιλή έκφραση της εποχής.

Όλοι ταμπουρωμένοι πίσω από τις άγονες προκηρύξεις προσπαθούν...

 

 να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

Όταν με συστηματικό τρόπο αυτή η Κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες απαξιώνουν μέρα με την μέρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας τώρα φταίνε οι γιατροί που δεν έρχονται να το παίξουν αυτοφοράκηδες.

Αύριο μπορεί να φταίει ο ανάδρομος Ερμής.

Στην ουσία κανείς δεν συζητά για την πολιτική των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών που εφαρμόστηκε με συνέπεια από όλες τις Κυβερνήσεις.

Κάποιοι που τώρα εννοούν να το παίζουν αντιπολίτευση τρομάζουν μη και κάνουμε λέει ισοπεδωτικούς συμψηφισμούς.

Αλλά από την στιγμή που εφήρμοσαν και αυτοί τις ίδιες πολιτικές και είχαν την ίδια στόχευση δεν τους φταίει όποιος το επισημαίνει.

Δυστυχώς οι προσπάθειες όσων κυβέρνησαν την τελευταία δεκαετία  να μας κάνουν σανοφάγους και λωτοφάγους δεν έχουν αποδώσει ακόμη στο εκατό τοις εκατό και κάποιοι δεν είναι χειροκροτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: