"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Μεταγραφές από Πακιστάν

Πολυχρηστικές οι πακιστανικές εφεδρείες. Συμμετέχουν σε Μουντιάλ, ομιλίες Βαγγέλη Βενιζέλου, εκλογές δυτικών χωρών κ.α.

    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ιδού τι έγραφε η ανάρτηση της εβδομάδας (βλ. εικόνα) από τον χρήστη Krasodad στο facebook: «Το Κατάρ, λέει, έχει ενοικιάσει Πακιστανούς για να παριστάνουν τους φιλάθλους των ομάδων στο Μουντιάλ. Ιδέα φυσικά κλεμμένη από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου το 2012…» Ακολουθεί ιστορικο-φιλοσοφική ανάλυση του υποβάθρου της αναρτήσεως με μια εσάνς εγχώριας πολιτικής.


Λοιπόν, έχουμε και λέμε:  

 

Μερίδα των μουσουλμάνων καμαρώνει για τη συνεισφορά της στη μελέτη και τη διάδοση των ελληνικών γραμμάτων, κάνοντας συχνά μνεία στον Πέρση ιατροφιλόσοφο Αβικέννα (980-1037). Ομως, οι άμμοι του χρόνου κινήθηκαν παράξενα στο απέραντο συμπαντικό τοπίο. Κι ενώ και οι Αραβες και οι Πέρσες χαίρονταν για την προώθηση των ελληνικών γραμμάτων, φτάσαμε εμείς οι Ελληνες να υπερηφανευόμεθα επειδή μια αραβική χώρα έκανε χρήση της επινοήσεως ενός δαιμονίου (και όχι δαιμονισμένου) Ελληνος, του Βαγγέλη του Βενιζέλου. Η μετάκληση πακιστανικών ενισχύσεων είναι η τελευταία λέξη της επικοινωνίας!

Αυτή την ιδέα την είχε ο Βενιζέλος όταν ήταν στα καραντουζένια του, δηλαδή όταν είχε κατσικωθεί στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, διατελώντας ταυτοχρόνως υπομόχλιο της κυβερνήσεως του υπερπατριώτου Αντωνίου Σαμαρά. Έφερε Πακιστανούς (ή, έστω, τους σαγήνευσε με τη ρητορική δεινότητά του) για να ακούσουν προεκλογική ομιλία του.


 


Ε, ναι, λοιπόν! Και τι έγινε που μερικές εκατοντάδες Πακιστανοί υπηρέτησαν τη σοσιαλιστική ιδέα αλά-Γκρέκα-πασοκάρα, ευρισκόμενοι με σημαίες και με ταμπούρλα σε συγκέντρωση του Βαγγέλη; 

 

Και, από την άλλη πλευρά, γιατί να μας ενοχλήσουν οι Πακιστανοί κομπάρσοι στο Μουντιάλ του Κατάρ; 

 

Ολες οι ταινίες για να γυριστούν χρειάζονται πρωταγωνιστές, χρειάζονται και κομπάρσους. Και, σε λίγο καιρό, λόγω Δημογραφικού, και στην Ελλάδα, την οποία λαμπρύνουν πολιτικές παρουσίες όπως αυτή του Βαγγέλη Βενιζέλου, αλλά και στο Κατάρ, η πλειονότητα των κατοίκων θα είναι Πακιστανοί. 

 Και τότε...

 θα αναλάβουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πρέπει επίσης να πιστωθεί στους φίλους Πακιστανούς η αντοχή τους στα δύσκολα.  

Φαντάσου να είσαι στημένος επί ώρες στην πλατεία Συντάγματος για να ακούς Βαγγέλη Βενιζέλο. Ούτε στον εχθρό σου να μην τύχει…



Δεν υπάρχουν σχόλια: