"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Όχι «ένστολοι» αστοιχείωτε Κούλη. Όπως εσύ δεν είσαι ο «κοστουμάτος» αλλά ο «πρωθυπουργός» έτσι και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν προσφωνούνται αναλόγως της ενδυμασίας τους, αλλά με την ιδιότητά τους

 

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΛΩΣΗ

Στο μήνυμά του για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων ο πρωθυπουργός μίλησε για «γιορτή των ενστόλων». 

Μέγα το ολίσθημα και εντελώς αδόκιμος ο όρος.

Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι οπλίτες των Ενόπλων μας Δυνάμεων δεν είναι απλώς «ένστολοι», κ. πρωθυπουργέ ή όποιος σας έγραψε το μήνυμα. Ενστολος μπορεί να ήταν ο αλησμόνητος Κώστας Χατζηχρήστος στο «Κύριο πτέραρχο».

Τα στελέχη και γενικώς το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν προσφωνούνται αναλόγως της ενδυμασίας τους, αλλά με την ιδιότητά τους. Οπως εσείς δεν είστε ο «κοστουμάτος» αλλά ο «κ. πρωθυπουργός».  

Για τραβήξτε λίγο τ’ αυτιά των κειμενογράφων σας, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν έχουν και ιδιαίτερη συμπάθεια προς τους «ενστόλους»

Και κάτι ακόμη, κ. πρωθυπουργέ. Γιατί δεν φωταγωγήθηκε φέτος το κτίριο της Βουλής για να τιμήσει τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας;

Δύο εξηγήσεις μπορώ να δώσω

Ή ότι σκιαχθήκατε, δυστυχώς ως συνήθως, από τις κραυγές των… προοδευτικών ή ότι...

 

 είχαν καεί οι λάμπες από τη φωταγώγηση προς τιμήν των ΛΟΑΤΚΙ. 

Ο,τι και να συνέβη από τα δύο, δεν αποτελεί τιμή για την κυβέρνησή σας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: