"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΙΚΟ: Εσείς στην κυβέρνηση θα σταματήσετε να τιμάτε τους αγώνες της αριστεράς μήπως και πάρουμε μπρος;

 

Alexandros Vouyouklis

Αυτό το κωλόχαρτο μας υποδέχθηκε σήμερα (χθες) στο σχολείο του γιου μου.

Για την ακρίβεια, πρώτα είδαμε την αλυσοδεμένη πόρτα με δυο κάδους σκουπιδιών μπροστά, και μετά το κωλόχαρτο με τα - τουλάχιστον κωμικά - αιτήματα.

Ζω στην Κολομβία της Ευρώπης, στο όνειδος του πολιτισμένου κόσμου, και ίσως θα έπρεπε να αποδεχθώ τη μοίρα μου και να οργίζομαι με την αδυναμία μου να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπου τέτοιες εικόνες απλά είναι αδιαννόητες.

Εδώ και 4 δεκαετίες σχεδόν, το καρκίνωμα του "μαθητικού κινήματος" ταλαιπωρεί τη δημόσια εκπαίδευση.

Καταλήψεις με την παραμικρή αφορμή, ακόμη κι αν τα λουλούδια του 15μελούς ξύπνησαν κουρασμένα και είπαν να κλείσουν το σχολείο για να παρατείνουν το Σαββατοκύριακο.  

Ποιος θα τους σταματήσει;

Πριν από 7 χρόνια άλλωστε, ο καταληψίας έγινε επιλογή επιτυχούς πολιτικής σταδιοδρομίας. Σίγουρη η συνταγή: Σπείρε το μπάχαλο στα σχολεία, ξεσήκωσε τους ομοϊδεάτες σου και μια μέρα θα γίνεις πρωθυπουργός. The rest is history.

Σήμερα όμως; Υποτίθεται πως έχουμε μια κυβέρνηση ιδεολογικά αντίθετη στο προηγούμενο αληταριό, αποφασισμένη να φέρει μια τάξη στο χάος της εκπαίδευσης.

Με δείγματα γραφής: Αστυνομία στα πανεπιστήμια ώστε να πάψουν να είναι φέουδα του αριστερού υπόκοσμου, ελάχιστη βάση εισαγωγής ώστε να μην μπαίνει ο κάθε αναλφάβητος σε σχολές χαμηλής ζήτησης, και πολύ πρόσφατα τη διακοπή της 34ετούς κατάληψης στο βιολογικό του ΑΠΘ.

Ντρέπομαι και να σκέπτομαι ακόμη πώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις επέτρεπαν - ή ενεργά ενεθάρρυναν αυτό το αίσχος.

Ντρέπομαι να διαβάζω φυλλάδες που καταδικάζουν την ενέργεια της πολιτείας να λήξει την κατάληψη (εσείς στην ΕΦΣΥΝ, βγαίνει το μεροκαματάκι από την Κουμουνδούρου;).

Σήμερα συντελέσθηκε μια σειρά φάουλ:  

Ένα τσούρμο απροσάρμοστα, υποκινούμενα προφανώς, εμπόδισαν την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Προέβησαν στην κατάληψη δημοσίου χώρου και πιθανή καταστροφή δημόσιας περιουσίας.

Αποκλείστηκαν οι εργαζόμενοι, διδακτικό και μη, προσωπικό, από το χώρο εργασίας τους.

Χάθηκαν 7 ώρες μαθήματος, οι οποίες δεν αναπληρώθηκαν με διδασκαλία online όπως μας είχαν υποσχεθεί πως θα γινόταν σε περίπτωση κατάληψης.

Οι καταληψίες υποχρέωσαν δια της βίας τα παιδιά που είχαν μπει στο χώρο του σχολείου να παραμείνουν ώστε να δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις για τη συμμετοχή στην κατάληψη.

Συντελέσθηκε και ένα έγκλημα: 

 

Ενα τσούρμο υποκινούμενα απροσάρμοστα έκλεψε τη μάθηση από το παιδί ΜΟΥ, από το παιδί ΣΟΥ.

Αυθαίρετα, ένα τσούρμο υποκινούμενα απροσάρμοστα απεφάσισε και διέταξε, το παιδί ΜΟΥ και το παιδί ΣΟΥ να στερηθεί ευκαιρίες εκπαίδευσης.

Εσείς στην κυβέρνηση, θα βρείτε το θάρρος να διακόπτετε τις καταλήψεις έστω και με επέμβαση του νόμου; 

Δεν είναι δα και πολύπλοκο. Ένας κόφτης αλυσίδας και προσαγωγή των γονέων του 15μελούς.
 

Εσείς στην κυβέρνηση θα σταματήσετε να τιμάτε τους αγώνες της αριστεράς μήπως και πάρουμε μπρος;
 

ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: