"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο ορισμός του επιτελικού κράτους

 

Οι λέξεις αποκτούν νόημα όταν έχει προηγηθεί βίωμα. Κι από βιώματα άλλο τίποτε στην Ελλάδα

    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Mε αφορμή τη χιονόμπαλα που μας έριξε τις προάλλες ο Θεός και την αντίδραση της κρατικής μηχανής, ρώτησα την άποψη διαδικτυακών φίλων για το πολυδιαφημισμένο «επιτελικό κράτος».  

Ακολουθούν μερικές απαντήσεις…

Τάσος: Οταν ακούω ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα, με λούζει κρύος ιδρώτας κι αρχίζω τις προσευχές και τα τάματα!

Μπάμπης: Άριστοι! Φταίνε οι πολίτες! Μάλιστα οι Ελληνες πολίτες! Οι υπόλοιποι θα πάρουν επίδομα, γιατί ήταν πολύ καλοί! Επίσης θα υπάρξει πρόστιμο 300 ευρώ τον μήνα για τους άνω των 35 , γιατί έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Νικόλαος: Αιέν «αριστεύειν».

Γιώργος: Το κράτος υπολειτουργεί μόνο με αίθριο καιρό.

Ευάγγελος: Επιτελικό κράτος με διδακτορικά μόνο δεν γίνεται…

Γιώργος: Του ποιου; Του επιτελαααχαχαχχαχαχα.

Θεόδωρος: Το κράτος σε απεργία διαρκείας.

Πάρης: Πχιο;

Κωνσταντίνος: Επιτελικό κράτος, με υπερβολική κρατική παρέμβαση, αρπαχτή με δικαιολογίες σε παπύρους, που ανέκαθεν το ξελασπώνει ο Στρατός, αναμφίβολα το μόνο λειτουργικό τμήμα του ευρέος δημόσιου τομέα.

Δημήτρης: Έχω την εμπειρία της Αμερικής και η άποψή μου θα είναι μεροληπτική. Ούτε την εισαγωγή ρεύματος από Τουρκία και Σκόπια θα σχολιάσω.

Δημήτρης: Let’s go Brandon!

Αντώνιος: Σὲ ἐλάχιστο πίεσιν καιροῦ καταῤῥέομε, εὐτυχῶς ὅμως προμηθευόμεθα ῥεῦμα ἀπὸ Τουρκία, Βουλγαρία καὶ Δαρδανοπαιονικὴ Συνομοσπονδία Δυτικῆς Ῥωμυλίας. Ὅλα κομπλέ, κἀνἔνα πρόβλημα, ὑπὸ ἔλεγχο.

Γεώργιος: Θα έπρεπε, φίλε μου Παναγιώτη, να είχαν συλληφθεί το μέλη του Δ.Σ. της Αττικής Οδού και να είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Γιάννης: Είναι εξαφανισμένοι επιτελικά.

Χρήστος:  

 

Βαρύγδουπες εκφράσεις, κενές περιεχομένου! Οποιος μπορεί να κάνει κάτι από μόνος του, ας κάνει. Βοήθεια να μην περιμένουμε, έτσι ήταν, έτσι θα είναι…

Δημήτρης: Επιτελικό κράτος με επιτελάρχη τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: