"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Εχουμε τους τσαρλατάνους κυβερνήτες και σανοφάγους συμπολίτες που μας αξίζουν!




Έχουμε έναν πρωθυπουργό που συμπεριφέρεται σα γιουσουφάκι του Ερντογάν, του οποίου αν του έλεγε ο πολυχρονεμένος σουλτάνος να βγει γυμνός στην πλατεία Ταξίμ και να τρέχει φωνάζοντας "ζήτω ο Ταγίπ" θα το έκανε.
 

Έναν πρωθυπουργό που δεν ξέρει ότι η θάλασσα έχει σύνορα και αγνοεί ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί.
 

Έχουμε μια σύζυγο πρωθυπουργού, που κυκλοφορεί σα γύφτικο σκερπάνι, αλλά βαλαντώνει κάθε 5η του Ιούλη και θεωρεί ότι ο άντρας της δεν είπε ποτέ ψέματα στον ελληνικό λαό.
 

Έχουμε έναν υπουργό "προστασίας του πολίτη" που έχει παραδώσει το κέντρο της Αθήνας στους μπαχαλάκηδες.
 

Έναν Υπουργό Παιδείας που, και αυτός με τη σειρά του, υποβάλλει καθημερινά τα σέβη του στους Ρουβίκωνες και για χάρη τους επανέφερε το άσυλο, που επιτίθεται σε πρυτάνεις επειδή ... τρώνε ξύλο και τολμούν να κατηγορούν για αυτό τους αντιεξουσιαστές, που καταργεί τις εκδρομές στο εξωτερικό, ενώ ο προκάτοχός του είχε ήδη καταργήσει τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, ακυρώνοντας κάθε έννοια αριστείας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
 

Έναν υφυπουργό Παιδείας και έναν υφυπουργό Υγείας, που εκφράζονται σαν αμόρφωτοι νονοί του υποκόσμου.
 

Έναν πρώην Υπουργό Οικονομικών με ένα ν (προσωπική επιλογή Τσίπρα), που παραλίγο να καταστρέψει τη χώρα, έφερε 3ο αχρείαστο μνημόνιο, επέβαλε capital controls, τα οποία ακόμη παραμένουν, και έκλεισε τις τράπεζες.
 

Χάσαμε την ποσοτική χαλάρωση.
 
Χάσαμε τα 24 δισ του ΤΧΣ.
 
Χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια!
 

Έχουμε την πιο ανίκανη, την πιο ιδεοληπτική, την πιο στυγνή, την πιο αμοραλιστική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος αυτός. 


Ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε ιδεολογία, δεν πιστεύουν σε αξίες και αρχές. Χρησιμοποιούν τον υποτιθέμενο "αριστερό ανθρωπισμό" μέχρι του σημείου που εξυπηρετεί τους ψηφοθηρικούς στόχους τους και μετά τον ξεχνάνε, αρκεί να κρατηθούν από την καρέκλα.
 

Έχουμε, λοιπόν, μια άθλια κυβέρνηση με άθλια στελέχη.  


Αυτό σημαίνει ότι θα φυλλορροήσει; Ότι θα πέσει μόνη της και θα παραδώσει αμαχητί την εξουσία;
 

Όχι βέβαια. Για μια σειρά από λόγους, ο αγώνας της ανατροπής τους θα είναι δύσκολος και το γάντζωμά τους από την εξουσία λυσσαλέο. Έχουν κληρονομήσει τα εξουσιαστικά ένστικτα του ΠΑΣΟΚ και έχουν πετύχει να επιβάλουν το ιδεολόγημά τους, το οποίο η ανεπαρκής αντιπολίτευση αδυνατεί να αμφισβητήσει.
 

Παίζουν, λοιπόν, στο δικό τους γήπεδο, θέτουν τους δικούς τους κανόνες, είναι αποφασισμένοι, έχουν στόχους και μακρόπνοο πρόγραμμα για τη νομή της εξουσίας (μη ξεχνάμε ότι την όποια επόμενη κυβέρνηση περιμένει η απλή αναλογική) και, συν τοις άλλοις, απευθύνονται σε ένα εκλογικό σώμα, που παραμένει, στην πλειοψηφία του, σανοφαγικό.
 

Ακόμη και σήμερα, το 85%, λέει, όσων ψήφισαν "όχι" θα επαναλάμβαναν την ψήφο τους! Τι ελπίζετε, συνεπώς, από αυτούς τους συμπολίτες σας;
 

Θα τους παραμυθιάσουν, θα τους πετάξουν δύο ξεροκόμματα, κάμποσους διορισμούς και...
 πολλές κοροϊδίες. Θα τους πουλήσουν την υποτιθέμενη σταθερότητα που πετύχαν και την επάνοδο στις αγορές (γιατί, βλέπετε, πλέον σημασία έχουν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι!) και θα τους πείσουν. Τουλάχιστον τους περισσότερους ...


Η αντιπολίτευση είναι έτοιμη για όλα αυτά; 


Το ελπίζω, αν και η κοινοβουλευτική παρουσία της ΝΔ τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους στελέχη τους ΠΑΣΟΚ, όπως ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος τούς βάζουν διαρκώς τα γυαλιά, δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντική ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: